Η βρετανική κυβέρνηση ξηλώνει τον κινεζικό εξοπλισμό επιτήρησης – παρακολούθησης

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έχει δεσμευτεί να αφαιρέσει τον κινεζικό εξοπλισμό παρακολούθησης από ευαίσθητους κυβερνητικούς χώρους, ως μέρος των τελευταίων σχεδίων της για την αντιμετώπιση των ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια σχετικά με την Κίνα.

«Θα δεσμευτούμε επίσης να ανακοινώσουμε ένα χρονοδιάγραμμα για την αφαίρεση του εξοπλισμού παρακολούθησης που κατασκευάζεται από εταιρείες που υπόκεινται στον νόμο της Κίνας για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών από ευαίσθητες τοποθεσίες της κεντρικής κυβέρνησης», ανέφερε η κυβέρνηση σε δήλωση, αλλά δεν διευκρίνισε σε ποιες συγκεκριμένες εταιρείες αναφερόταν.

Σύμφωνα με το Reuters, βρετανοί νομοθέτες είχαν προηγουμένως ζητήσει την απαγόρευση της πώλησης και χρήσης καμερών ασφαλείας που κατασκευάζονται από την Hikvision και την Dahua, δύο εν μέρει κρατικές κινεζικές εταιρείες, λόγω φόβων για απειλές για το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων και ανησυχίες ότι τα προϊόντα από αυτές τις εταιρείες, σχετίζονται με παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ, ο οποίος έχει ανακηρύξει την Κίνα τη μεγαλύτερη πρόκληση στον κόσμο για την ασφάλεια και την ευημερία, διέταξε πέρυσι τους αξιωματούχους του να σταματήσουν να εγκαθιστούν κάμερες παρακολούθησης που συνδέονται με την Κίνα σε σημαντικές κρατικές εγκαταστάσεις.

Το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι «είναι κάθετα αντίθετο» στην υπερβολή της έννοιας της εθνικής ασφάλειας, προκειμένου να καταστείλουν τις δραστηριότητες των κινεζικών εταιρειών.

Η Βρετανία απαγόρευσε το «TikTok» στα κυβερνητικά τηλέφωνα τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, ενώ το 2020 ανακοινώθηκε ότι θα απαγόρευε τη Huawei από τοδίκτυo 5G, αναφέρει το Tanjug.

Μετάφραση: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Πηγή: Politika.rs

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος