Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε 8 βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε 8 βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς προς στην Ανατολική Θάλασσα. Οι νέες οπλικές δοκιμές καταγράφηκαν την μεθεπομένη της επίσκεψης ειδικού επιτετραμμένου της κυβέρνησης των ΗΠΑ στη Σεούλ.

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας εντόπισαν την εκτόξευση οκτώ βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς από τον τομέα της Σουνάν στην Πιονγκγιάνγκ προς την κατεύθυνση της Ανατολικής Θάλασσας», ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας, αναφερόμενο στη θαλάσσια περιοχή που αποκαλείται Θάλασσα της Ιαπωνίας στο Τόκιο.

Οι εκτοξεύσεις έγιναν μέσα σε περίπου τριάντα λεπτά, διευκρίνισε.

«Οι στρατιωτικοί μας ενίσχυσαν την παρακολούθηση και το επίπεδο επαγρύπνησης ενόψει νέων εκτοξεύσεων. Η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ συνεργάζονται στενά και είναι πλήρως προετοιμασμένες», πρόσθεσε.

Οι νέες εκτοξεύσεις καταγράφηκαν έπειτα από τριήμερα κοινά γυμνάσια των αμερικανικών και των νοτιοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων, με τη συμμετοχή του USS Ronald Reagan, πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου εκτοπίσματος 100.000 τόνων.

Επρόκειτο για τα πρώτα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια των δύο χωρών αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του στις αρχές Μαΐου ο νέος πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σοκ-γελ. Ο νέος συντηρητικός πρόεδρος έχει εξαγγείλει ότι θα ασκήσει πιο σκληρή πολιτική έναντι της Πιονγκγιάνγκ.

Είναι η πρώτη φορά που συμμετείχε σε κοινά γυμνάσια αμερικανικό αεροπλανοφόρο από τον Νοέμβριο του 2017.

Η Βόρεια Κορέα διαμαρτύρεται έντονα εδώ και χρόνια για τα γυμνάσια αυτού του είδους, που χαρακτηρίζει πρόβες εισβολής στην επικράτειά της.

Τα γυμνάσια «ενίσχυσαν την αποφασιστικότητα των δύο χωρών να αντιδράσουν με δριμύτητα σε κάθε βορειοκορεατική πρόκληση» και «επέδειξαν τη δέσμευση των ΗΠΑ» να προχωρήσουν σε «εκτενή αποτροπή», ανέφερε ο νοτιοκορεατικός στρατός σε ανακοίνωσή του.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters-dpa-Xinhua

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος