Η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία για τις έρευνες σε σπίτια και γραφεία της Εύας Καϊλή στην Ελλάδα: Έγιναν κατασχέσεις «για λόγους ανάλυσης»

Η αρμόδια ανακριτική αρχή που είναι επιφορτισμένη με την έρευνα της υπόθεσης Qatargate οδήγησε σε έξι έρευνες σε σπίτια και γραφεία στην Ελλάδα αυτήν την εβδομάδα, με στόχο «συγγενικά πρόσωπα» της ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή, ανέφερε σήμερα (29/6) στο Γαλλικό Πρακτορείο η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Πρόκειται για τις πρώτες έρευνες των ανακριτικών αρχών σε ελληνικό έδαφος, στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση αυτή, δήλωσε ο Έρικ Φαν Ντάισε, εκπρόσωπος της βελγικής ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

Οι έρευνες είχαν στόχο ιδιωτικές κατοικίες και κεντρικά γραφεία εταιρείας και οι ερευνητές πραγματοποίησαν αρκετές κατασχέσεις “για λόγους ανάλυσης“, πρόσθεσε ο Φαν Ντάισε, αρνούμενος να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Αυτή την εβδομάδα η Βελγίδα δικαστίνα Ορελί Ντεζαϊφ, η οποία ανέλαβε στα μέσα Ιουνίου την υπόθεση που ερευνούσε μέχρι τότε ο Μισέλ Κλεζ, ταξίδεψε στην Αθήνα συνοδευόμενη από έναν δικαστή της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος