Η Βασίλισσα Ελισάβετ όπως δεν την έχουμε ξαναδεί (video)

Σπάνιες και προσωπικές στιγμές της Βασίλισσας Ελισάβετ όπως δεν την έχουμε ξαναδεί, θα προβληθούν για πρώτη φορά προς τιμήν του Πλατινένιου Ιωβηλαίου, στο BBC on και στο iplayer την Κυριακή  στις 29 Μαΐου αποτυπώνοντας τη «ζωή πίσω από την τυπικότητα» του πρωτοκόλλου της βασιλικής οικογένειας.

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Νατάσα Κατζάβελου
 Το ντοκιμαντέρ του BBC με τίτλο «Elizabeth: The Unseen Queen», διαρκείας 75 λεπτών, ξεδιπλώνει τα πρώτα χρόνια της 96χρονης βασίλισσας ως μωρό στο Balmoral έως και την στιγμή της στέψης της, σε ηλικία 27 ετών το 1953. Η βασίλισσα παραχώρησε ειδική άδεια ώστε να μοιραστεί το πολύτιμο αυτό αρχείο με το έθνος, τους παππούδες και τις γιαγιάδες, λέγοντας ότι ελπίζει ότι η επόμενη γενιά όχι μόνο θα το βρει ενδιαφέρον, αλλά θα θυμάται ότι και αυτή ήταν «νέα κάποτε».

Η Βασίλισσα Ελισάβετ όπως δεν την έχουμε ξαναδεί (video)

«Οι κάμερες ήταν πάντα μέρος της ζωής μας»
 Μάλιστα η βασίλισσα σχολιάζεται ότι ενθουσιάστηκε τόσο πολύ με την ιδέα του ντοκιμαντέρ, που συμφώνησε να καταγράψει τις δικές της σκέψεις εξηγώντας πως η βασιλική οικογένεια απαθανάτισε την ιδιωτική της ζωή στην κάμερα όχι μόνο για το ιστορική καταγραφή, αλλά για τη δική της ευχαρίστηση. Σε ένα προσωπικό μήνυμα που ηχογραφήθηκε στο Κάστρο του Ουίνδσορ για την παρουσίαση του ντοκιμαντέρ, η βασίλισσα είπε: «Οι κάμερες ήταν πάντα μέρος της ζωής μας».

«Πιστεύω ότι υπάρχει διαφορά στο να παρακολουθείς μια ταινία στο σπίτι, όταν ξέρεις ποιος είναι στην άλλη πλευρά του φακού, κρατώντας την κάμερα. Αυτό προσθέτει στην αίσθηση της οικειότητας. Όπως πολλές οικογένειες, έτσι και οι γονείς μου ήθελαν να κρατούν αρχείο με τις πολύτιμες στιγμές μας μαζί. Και όταν ήρθε η σειρά μας με τη δική μας οικογένεια, κάναμε το ίδιο» είπε.Στη διάρκεια της 70λεπτης εκπομπής, θα παρακολουθήσει κανείς τη βασίλισσα Ελισαβετ να χορεύει δίπλα στην αδερφή της, την πριγκίπισσα Μαργαρίτα με ασορτί μπλε πουά φορέματα ή να κάνει πικνίκ στα ρείκια της Σκωτίας με τους γονείς και στη συνέχεια με τα παιδιά της, τον πρίγκιπα Κάρολο και την πριγκίπισσα Άννα, που φαίνονται επίσης να τριγυρίζουν κατά τη διάρκεια μιας επίσημης φωτογράφησης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος