Η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα μεταβεί στο Λονδίνο για την παράδοση εξουσίας στον νέο πρωθυπουργό

Array

Οποιοσδήποτε ψηφιστεί ως νέος πρωθυπουργός και ο Μπόρις Τζόνσον θα πρέπει να πάνε στη Σκωτία, για την παράδοση εξουσίας, καθώς η Βασίλισσα δεν θα πάει στο Buckingham από το Balmoral όπου βρίσκεται.

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Κατά τη διάρκεια της 70χρονης βασιλείας της, η Βασίλισσα, 96 ετών, διόρισε τους νέους της πρωθυπουργούς στα Ανάκτορα του Buckingham.

Η Liz Truss ή ο Rishi Sunak θα ανακοινωθεί ως ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος στις 5 Σεπτεμβρίου.

Ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να ανακοινώσει την παραίτηση του στη βασίλισσα την επόμενη μέρα, με τον διάδοχο του να ορίζεται από τον μονάρχη λίγο αργότερα. Η Βασίλισσα θα δει τον Μπόρις Τζόνσον την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε το Παλάτι του Buckingham.

Τα Ανάκτορα του Buckingham είχαν ανακοινώσει προηγουμένως ότι η Βασίλισσα θα διακόψει τη διαμονή της στο Balmoral για να συναντηθεί με τον νέο πρωθυπουργό – τον 15ο από τα 70 χρόνια της βασιλείας της.

Το Παλάτι δεν έχει αιτιολογήσει την αλλαγή στα σχέδια, αλλά η Βασίλισσα είναι γνωστό ότι ταλαιπωρείται με κινητικά προβλήματα τους τελευταίους μήνες.

Η μονάρχης κάνει το παραδοσιακό της καλοκαιρινό διάλειμμα στη Σκωτία με την οικογένεια και τους καλεσμένους της. Συνήθως μένει στο κτήμα από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο.
Ως αρχηγός κράτους, είναι καθήκον της να διορίσει τον πρωθυπουργό που ηγείται της κυβέρνησης της Αυτής Μεγαλειότητας.

Από την εποχή της βασιλείας της Βασίλισσας Βικτώριας όλοι οι πρωθυπουργοί διορίστηκαν στα Ανάκτορα του Buckingham, σύμφωνα με το BBC.

Η μόνη εξαίρεση ήταν το 1908, όταν ο Herbert Henry Asquith ταξίδεψε στον Εδουάρδο Ζ’ στη γαλλική πόλη Biarritz για τον επίσημο διορισμό του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος