Η. Βασίλειο: Έγκριση Pfizer & AstraZeneca για ενισχυτικά εμβόλια από την Αρχή Έγκρισης Φαρμάκων

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Η τρέχουσα προμήθεια των εμβολίων COVID-19 που κατασκευάστηκαν από την Pfizer και την AstraZeneca έχει εγκριθεί για επείγουσα χρήση από τον MHRA.

“Αυτή η κανονιστική απόφαση ακολουθεί μια προσεκτική ανασκόπηση των διαθέσιμων δεδομένων σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των ενισχυτικών ή συμπληρωματικών δόσεων εμβολίου από την MHRA και την ανεξάρτητη Επιτροπή Ανθρωπίνων Φαρμάκων (CHM), η οποία συμβουλεύει την κυβέρνηση”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

“Γνωρίζουμε ότι η ανοσία ενός ατόμου μπορεί να μειωθεί με την πάροδο του χρόνου μετά την πρώτη του πορεία εμβολίου. Είμαι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσω ότι τα εμβόλια COVID-19 που κατασκευάζονται από την Pfizer και την AstraZeneca μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ασφαλείς και αποτελεσματικές ενισχυτικές δόσεις. Αυτή είναι μια σημαντική κανονιστική αλλαγή καθώς δίνει περαιτέρω επιλογές για το πρόγραμμα εμβολιασμού, το οποίο έχει σώσει χιλιάδες ζωές μέχρι τώρα. Τώρα, εναπόκειται στην Μικτή Επιτροπή Εμβολιασμού & Ανοσοποίησης (JVCI) να συμβουλεύσει εάν θα γίνουν ενισχυτικά εμβόλια και αν ναι, ποια εμβόλια θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν”, δήλωσε η γεν. διευθύντρια του MHRA Δρ. Τζουν Ρέιν

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος