Η.Β: Χαιρετίζει ο Ντ. Κάμερον την απόφαση της Ελλάδας να επιτρέψει τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Η Ελλάδα έγινε η πρώτη χριστιανική ορθόδοξη χώρα που νομιμοποίησε τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, σε μια νίκη-ορόσημο σχολιάζει ο βρετανικός Τύπος.

Τη νομοθεσία που επιτρέπει στα ομόφυλα ζευγάρια να παντρεύονται και να υιοθετούν παιδιά , χαιρέτησε ο Βρετανός υπουργός εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον με ένα ποστ στο λογαριασμό του στο X.

“Χαιρετίζω θερμά την απόφαση της Ελλάδας να επιτρέψει τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών και να αναγνωρίσει τις ομόφυλες οικογένειες.

Έχοντας υπερήφανα υποστηρίξει τους γάμους ομοφυλόφιλων στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου χιλιάδες ζευγάρια μπορούν να ανταλλάσσουν  όρκους στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναγνωρίζω ότι αυτό είναι εξαιρετική  νέο για τους πολίτες  στην Ελλάδα”.

Το BBC έβγαλε έκτακτη είδηση για την ψήφιση του νόμου γράφοντας πως «Η Ελλάδα έγινε η πρώτη χώρα με χριστιανική ορθόδοξη πλειοψηφία σε πληθυσμό που νομιμοποίησε τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών. Τα ομόφυλα ζευγάρια θα μπορούν πλέον να υιοθετούν παιδιά μετά την ψηφοφορία της Πέμπτης».

Το βρετανικό δίκτυο έκανε αναφορά και στο σχόλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι ο νέος νόμος «θα καταργήσει με τόλμη μια σοβαρή ανισότητα». Ωστόσο σχολιάζει ότι «η νομοθεσία έχει διχάσει τη χώρα, με σφοδρή αντίσταση από την πανίσχυρη Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία».

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος