Η.Β: Σάλος στο Μπάκινγχαμ για τα φερόμενα ρατσιστικά σχόλια για το αγέννητο μωρό του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν

Μεγάλη αναστάτωση και θυμός επικρατεί στο Μπάκινγχαμ από την δημοσιοποίηση  ονομάτων δύο μελών της βασιλικής οικογένειας που σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο φέρονται να έκαναν εικασίες για το χρώμα δέρματος του τότε αγέννητου παιδιού του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ. Ορισμένες εφημερίδες κατονόμασαν τα δύο ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Η Daily Mirror αναφέρει ότι υπάρχει οργή στα Ανάκτορα του Μπάκινγχαμ για το βιβλίο «Endgame» του Omid Scobie. Η εφημερίδα επικαλείται πηγή του παλατιού που είπε: «Ολόκληρη η βασιλική οικογένεια είναι ενωμένη και οργισμένη για όλο αυτό το επεισόδιο».

Ο Guardian γράφει ότι διεξάγεται έρευνα για τον λόγο που τα ονόματα είδαν το φως της δημοσιότητας. Ο εκδότης του βιβλίου στην Ολλανδία απέσυρε αυτήν την έκδοση.

Η Daily Mail αναφέρει πως η υπεράσπιση του Omid Scobie υποστηρίζει ότι δεν παρήγαγε ποτέ μια έκδοση του βιβλίου του που να περιλαμβάνει ονόματα. Η Εφημερίδα γράφει επίσης ότι η Ολλανδή μεταφράστρια του κειμένου δήλωσε ότι τα ονόματα των βασιλικών μελών ήταν στο χειρόγραφο που της δόθηκε να δουλέψει.

Το βράδυ της Πέμπτης, ο κ. Scobie είπε στο BBC ότι δεν ήξερε πώς η ολλανδική μετάφραση περιέλαβε τα ονόματα.

Η Daily Telegraph αναφέρει ότι η βασιλική οικογένεια εξετάζει νομικές ενέργειες. Η εφημερίδα επικαλείται πηγές προσκείμενες στο παλάτι ότι «δεν υπάρχει καμία βάση για τους ισχυρισμούς» που διατυπώνονται για τα δύο μέλη της βασιλικής οικογένειας . Η εφημερίδα συνεχίζει λέγοντας ότι η διαμάχη απειλεί να επισκιάσει την εμφάνιση του Βασιλιά στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα Cop28 στο Ντουμπάι.

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος