Η.Β: Προχωρά σε αναθεώρηση της ασφάλειας μετά την εισβολή κινεζικών κατασκοπευτικών μπαλονιών

Σε επανεξέταση της ασφαλείας του εναέριου χώρου θα προβεί η Βρετανία δήλωσε ο υπουργός Άμυνας μετά την εισβολή κινεζικών κατασκοπευτικών μπαλονιών στον δυτικό εναέριο χώρο.

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Σε επανεξέταση της ασφαλείας του εναέριου χώρου, θα προβεί η Βρετανία δήλωσε ο υπουργός Άμυνας μετά την εισβολή κινεζικών κατασκοπευτικών μπαλονιών στον δυτικό εναέριο χώρο.

Ο Μπεν Γουάλας θα συνεργαστεί με τις ΗΠΑ και άλλους στενούς εταίρους για την ανάλυση πληροφοριών και την αξιολόγηση των κινδύνων που προκύπτουν από τα μπαλόνια.

 Η αναθεώρηση θα χρησιμεύσει για να αποφασιστεί εάν χρειάζεται να γίνουν αλλαγές στην επιτήρηση του βρετανικού εναέριου χώρου.  Οι βουλευτές έχουν προειδοποιήσει ότι μπαλόνια μπορεί να έχουν ήδη περάσει πάνω από το Ηνωμένο Βασίλειο, μια πιθανότητα που το Υπουργείο Άμυνας δεν απέκλεισε.

Η κίνηση αυτή έρχεται εν μέσω αυξανόμενων φόβων για την απειλή από την Κίνα, καθώς οι ΗΠΑ το βράδυ της Κυριακής κατέρριψαν ένα τέταρτο ύποπτο κατασκοπευτικό μπαλόνι μέσα σε λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα.

Το βράδυ της Κυριακής, ο βρετανός υπουργός άμυνας δήλωσε : «Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι σύμμαχοί του θα επανεξετάσουν τι σημαίνουν αυτές οι εισβολές στον εναέριο χώρο για την ασφάλειά μας.  Αυτή η εξέλιξη είναι ένα άλλο σημάδι του πώς η εικόνα της παγκόσμιας απειλής αλλάζει προς το χειρότερο».

Ο  πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ,  δέχεται αυξανόμενες πιέσεις να υιοθετήσει σκληρότερη στάση απέναντι στην Κίνα.  Την Παρασκευή, η Λιζ Τρας πρόκειται να προειδοποιήσει για την απειλή από το Πεκίνο στην πρώτη δημόσια ομιλία της μετά την αποχώρηση της από την Downing Street.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος