Η.Β: Παγκόσμια έκθεση τουρισμού με συμμετοχή της Ελλάδας

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Ανοίγει σήμερα τις πύλες του το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός παγκοσμίως από το 2019, η Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού του Λονδίνου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση του κλάδου από την έναρξη της πανδημίας στην οποία συμμετέχει και η χώρα μας.

Εκθέτες από περισσότερες από 100 χώρες επιβεβαίωσαν την παρουσία τους, ενώ οι αγοραστές προέρχονται από 141 χώρες και περιοχές.

Ο υπουργός Τουρισμού  Βασίλης Κικίλιας και η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, θα βρίσκονται στο Λονδίνο για την διάρκεια της έκθεσης.

Ο κ.Κικίλιας θα παρουσιάσει την τουριστική πορεία του 2021 και τη στρατηγική τουρισμού για το 2022.

Θα προηγηθεί η σύνοδος των Υπουργών με περισσότερες  από 30 συμμετοχές, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Τουρισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, Nigel Huddleston.

Στη συνάντηση που φέτος έχει τον τίτλο –Επενδύοντας στο Βιώσιμο Μέλλον του Τουρισμού, θα παρέμβει με ομιλία του ο Έλληνας υπουργός Βασίλης Κικίλιας.

Τα θέματα που απασχολούν τη συνάντηση των υπουργών είναι η κλιματική αλλαγή και το βιώσιμο μέλλον του τουρισμού. Για το μέλλον αυτό, τον ουσιαστικό ρόλο θα διαδραματίσουν οι στοχευμένες «πράσινες επενδύσεις».

Ο αριθμός των ακραίων φαινομένων που σημειώθηκαν κατά την διάρκεια του 2021 όπως θανατηφόρες πλημμύρες, κύματα καύσωνα, πυρκαγιές και ξηρασία καθιστούν σαφή την ανάγκη για επείγουσα δράση και από τον τουριστικό τομέα.

Υβριδική η φετινή WTM London

Η συνεχιζόμενη χαλάρωση των ταξιδιωτικών κανόνων στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξωτερικό τις τελευταίες εβδομάδες έχει προκαλέσει μια αύξηση στις κρατήσεις εκθετών και τις εγγραφές αγοραστών, επειδή τα ταξίδια στην Αγγλία είναι πλέον ευκολότερα.

Για όσους δεν μπορούν να παρευρεθούν αυτοπροσώπως στις ημερομηνίες 1-3 Νοεμβρίου, η έκθεση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 8-9 Νοεμβρίου, προσφέροντας περαιτέρω ευκαιρίες για δικτύωση και επιχειρηματικές συμφωνίες.

Το ψηφιακό WTM London θα περιλαμβάνει σημαντικές συνεδρίες με πληροφορίες και έρευνα σχετικά με το πώς ο κλάδος μπορεί να ανακάμψει από την πανδημία με τίτλο: Επανασυνδέομαι. Ανοικοδομώ. Καινοτομώ.

Ο υπουργός Τουρισμού του Ηνωμένου Βασιλείου Nigel Huddleston δήλωσε:

«Ήταν μια περίοδος προκλήσεων για τους τομείς των ταξιδιών και του τουρισμού, αλλά η τεράστια διεθνής συμμετοχή στο World Travel Market είναι απόδειξη της ανθεκτικότητας και της σκληρής δουλειάς όσων εργάζονται στον κλάδο.

«Αυτό το γεγονός ορόσημο στο ημερολόγιο του ταξιδιωτικού τομέα προσφέρει για άλλη μια φορά λαμπρές ευκαιρίες για επανασύνδεση, καινοτομία και βελτίωση για το μέλλον».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος