Η.Β: Κόστος και κέρδη από τον εορτασμό του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της βασίλισσας

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Εν μέσω των εορτασμών για το «Πλατινένιο Ιωβηλαίο» της Βασίλισσας Ελισάβετ, πολλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρωτιούνται ποσό κοστίζει πραγματικά στους φορολογούμενους ο εορτασμός των 70 χρόνων της βασίλισσας στο θρόνο .

Ένα δισεκατομμύριο λίρες συνολικά ή περίπου 38.000 £ ανά νοικοκυριό στο Ηνωμένο Βασίλειο εκτιμάται ότι είναι ο απολογισμός του Ιωβηλαίου για τους Βρετανούς φορολογούμενους .

Ωστόσο χιλιάδες Βρετανοί και τουρίστες το Σαββατοκύριακο, αναμένεται να ξοδέψουν εκατομμύρια λίρες δίνοντας ώθηση στα κέρδη των επιχειρήσεων που θα ξεπεράσουν τις 6 δισ. λίρες , τόσο για  τα εμπορικά καταστήματα στους κεντρικούς δρόμους στο Λονδίνο αλλά και για τις επιχειρήσεις στον χώρο της φιλοξενίας.

Το πολυκατάστημα John Lewis αναφέρει ότι η περιορισμένη έκδοση Barbie Signature Queen Elizabeth II Platinum Jubilee Doll εξαντλήθηκε σε μόλις τρία λεπτά.

Οι διαδικτυακές αναζητήσεις για άλλα είδη  αυξήθηκαν επίσης, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης κατά 56% στους ανθρώπους που θέλουν να αγοράσουν ψυγεία μπύρας, ανέφερε ο λιανοπωλητής σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης .

Οι γλεντζέδες αναμένεται να ξοδέψουν περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια λίρες σε προμήθειες φαγητού και ποτών, ενώ οι παμπ, τα μπαρ και τα εστιατόρια ελπίζουν να φτάσουν  σε έσοδα σχεδόν τα  3 δισεκατομμύρια £ σε πωλήσεις, σύμφωνα με έρευνα, καθώς οι δύο αργίες συνδυάζονται με τα σχολικά διαλείμματα στην Αγγλία και την Ουαλία.

Είναι εντυπωσιακό ότι οι παμπς αναμένεται να πουλήσουν 8.2 εκατομμύρια μπίρες !

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος