Η.Β: Η Λιζ Τρας προανήγγειλε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία ύψους 2,6 δισ. δολαρίων

Array

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Λιζ Τρας δήλωσε σήμερα στη Νέα Υόρκη, όπου θα συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ότι η βοήθεια της Βρετανίας στην Ουκρανία σε όπλα το επόμενο έτος θα ανέλθει σε 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια και θα διπλασιαστεί σε σύγκριση με τη φετινή βοήθεια, μεταδίδει σήμερα το πρακτορείο Reuters.

Η Βρετανία θα συνεχίσει να βοηθά την Ουκρανία, γιατί η ασφάλεια αυτής της χώρας είναι και η δική μας ασφάλεια, τόνισε η Λιζ Τρας σε δήλωσή της πριν από τη σημερινή έναρξη της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Λιζ Τρας θα συναντηθεί αύριο στη Νέα Υόρκη με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζόζεφ Μπάιντεν, με τον οποίο θα συζητήσει για τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.

Η Τρας, στην πρώτη της επίσκεψη στο εξωτερικό από την ανάληψη των καθηκόντων της, θα καλέσει τους ηγέτες στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, να βοηθήσουν στον τερματισμό της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη που προέκυψε μετά τη διακοπή των προμηθειών φυσικού αερίου από τη Ρωσία, μεταδίδει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

Η Βρετανία αναμένει να καταλήξει σε εμπορική συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ως ένα από τα μεγαλύτερα έπαθλα για την έξοδό της από την Ε.Ε, αλλά οι ελπίδες για μια γρήγορη συμφωνία διαψεύστηκαν όταν η κυβέρνηση Μπάιντεν είπε ότι αυτό δεν είναι η προτεραιότητα, αναφέρει το Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος