Η.Β: Η άνοδος των τιμών στρέφει τους Βρετανούς στην χορτοφαγία

Η αύξηση των τιμών  στρέφει τους Βρετανούς καταναλωτές στην χορτοφαγία. Σύμφωνα με τους Times, η αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που γίνονται vegan σε συνδυασμό με την πίεση στους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών σημαίνει ότι τρώει κανείς πολύ λιγότερο κρέας από τη δεκαετία του 1970.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η κατανάλωση στο σπίτι μειώθηκε κατά 12,5% το έτος έως τον Μάρτιο του 2022 και ότι οι καταναλωτές αποκλείουν  κυρίως το βοδινό, το χοιρινό και το αρνί από την διατροφή τους. Επισημαίνεται ότι την τελευταία δεκαετία, η κατανάλωση αυτών των κρεάτων μειώθηκε κατά 26%, ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που τρώνε κοτόπουλο μειώθηκε κατά 11%. 

Πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης διαπίστωσε ότι μια vegan διατροφή είχε ως αποτέλεσμα 75% λιγότερες εκπομπές ρύπων από μια δίαιτα που περιλαμβάνει 100 γραμμάρια κρέατος την ημέρα.

 Πρόσφατη δημοσκόπηση του YouGov δείχνει επίσης ότι ένας στους οκτώ ανθρώπους είναι vegan ή χορτοφάγος. Πολλοί έχουν εγκαταλείψει το κρέας για λόγους υγείας. άλλοι επειδή πιστεύουν ότι είναι καλύτερο για το περιβάλλον. 


Τον Αύγουστο, η Beyond Meat, η οποία προμηθεύει τα McDonald’s, ανέφερε ότι οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 30,5% τους προηγούμενους τρεις μήνες. 

Ωστόσο, οι ειδικοί θέλουν περισσότεροι άνθρωποι να εγκαταλείψουν το κρέας για να βοηθήσουν τον πλανήτη. 

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος