Η.Β: Εγκρίσεις εξπρές για τα νέα εμβόλια κατά των μεταλλάξεων του κορονοϊού

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

H Ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου (MHRA) ανακοίνωσε σήμερα το πρωί τις νέες κανονιστικές ρυθμίσεις για τα ενισχυτικά εμβόλια που θα στοχεύουν τις μεταλλάξεις της  covid-19.

Τα τροποποιημένα εμβόλια θα λαμβάνουν ταχεία έγκριση βάσει ενός συμφώνου από τους ρυθμιστές φαρμάκων στη Βρετανία και σε τέσσερις άλλες χώρες. Η κοινοπραξία περιλαμβάνει την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Σιγκαπούρη και την Ελβετία (ACCESS).

Η προσέγγιση βασίζεται στην «συνταγή» της  δοκιμαστικής διαδικασίας που χρησιμοποιείται για εμβόλια εποχικής γρίπης, τα οποία πρέπει να προσαρμόζονται κάθε χρόνο για την καταπολέμηση νέων στελεχών, δήλωσε ο MHRA.

Η συμφωνία θα αποτρέψει την ανάγκη για μακροχρόνιες κλινικές μελέτες εάν τα εγκεκριμένα εμβόλια προσαρμοστούν στο μέλλον, αρκεί οι κατασκευαστές να προσφέρουν «ισχυρές αποδείξεις» για την ισχύ και την ασφάλεια τους, σύμφωνα με τη συμφωνία της κοινοπραξίας ACCESS.

Προς το παρόν δεν υπάρχει ένδειξη ότι τα υπάρχοντα εμβόλια δεν είναι αποτελεσματικά στον κορονοϊό ωστόσο υπάρχει ανησυχία ότι κάποιες μεταλλάξεις συμπεριλαμβανομένης αυτής από τη Βραζιλία, θα μπορούσαν να αποδειχθούν πιο ανθεκτικές.

Περισσότεροι από 123.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από το Covid-19 σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, που είναι μία από τις χειρότερες καταγραφές στον κόσμο.

“Το κοινό πρέπει να είναι πεπεισμένο ότι κανένα εμβόλιο δεν θα εγκριθεί, εκτός εάν πληρούνται τα αναμενόμενα υψηλά πρότυπα ασφάλειας, ποιότητας και αποτελεσματικότητας” υπογράμμισε η Dr June Raine διευθύνουσα σύμβουλος του MHRA.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος