Η.Β: Δημοσκόπηση δίνει στους Τόρις 21% και στους Εργατικούς ιστορικό προβάδισμα 33 μονάδων (video)

Array

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται η πρωθυπουργός  Λιζ Τρας,  μετά την δημοσκόπηση που «καταρρακώνει» το συντηρητικό κόμμα με ποσοστό 21% ενώ οι Εργατικοί καταγράφουν ιστορικό προβάδισμα 33 μονάδων έναντι των Τόρις, το μεγαλύτερο που έχει σημειωθεί από οποιοδήποτε κόμμα από τα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Σε μια ασυνήθιστη κίνηση, η πρωθυπουργός και ο υπουργός οικονομικών  θα συναντηθούν σήμερα με τον πρόεδρο του γραφείου για την ευθύνη του προϋπολογισμού  (OBR) για να συζητήσουν τις συνέπειες μετά την ανακοίνωση του μίνι προϋπολογισμού .

Η είδηση ​​ήρθε λίγες ώρες αφότου η Επίλεκτη Επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών, αποτελούμενη από βουλευτές όλων των κομμάτων, ζήτησε από τον τσάρο της οικονομίας  να δημοσιοποιήσει μια πλήρη οικονομική πρόβλεψη από το OBR έως τα τέλη Οκτωβρίου.

Οι Times αναφέρουν ότι η υποστήριξη για τους Τόρις μειώθηκε κατά επτά μονάδες, από 28% σε 21%, εν μέσω φόβων ότι τα σχέδια της κυβέρνησης θα οδηγήσουν σε σπειροειδή αύξηση των επιτοκίων.

Φαίνεται ότι οι ἀποσκιρτήσαντες, είναι σε μεγάλο βαθμό εκείνοι οι ψηφοφόροι του «Κόκκινου Τείχους» που χάρισαν τη νίκη στον Μπόρις Τζόνσον στις γενικές εκλογές του 2019, αυτοί εγκαταλείπουν τώρα τη διάδοχό του, Λιζ Τρας.

Kλονίζεται η αγορά των ακινήτων

Στο μεταξύ κλονίζεται η αγορά των ακινήτων, με περισσότερα από 300 προϊόντα στεγαστικών δανείων κατοικιών να αποσύρονται από τις τελευταίες 24 ώρες σύμφωνα με την Moneyfacts.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι 1,8 εκατομμύρια δάνεια θα λήξουν το επόμενο έτος, πράγμα που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα συνάψουν νέο στεγαστικό δάνειο υπό τους «κόκκινους» όρους της αγοράς.

Λογαριασμοί ενέργειας: Μεγάλη δοκιμασία για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς

Οι τιμές της ενέργειας θα αυξηθούν για εκατομμύρια βρετανικά νοικοκυριά το Σάββατο, με τις φιλανθρωπικές οργανώσεις να λένε ότι πολλοί άνθρωποι θα δυσκολευτούν να πληρώσουν λογαριασμούς διπλάσιους από πέρυσι.

Η κυβέρνηση περιορίζει το κόστος ανά μονάδα για να αμβλύνει το πλήγμα, με τους υπουργούς να έχουν παρέμβει μετά από προβλέψεις για αύξηση 80% στους οικιακούς λογαριασμούς φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας για το πρώτο εξάμηνο του χειμώνα.

Σημαίνει ότι ένας τυπικός ετήσιος λογαριασμός θα ανέλθει στις 2.500 £, αντί για τις προβλεπόμενες 3.549 £ για δύο ολόκληρα χρόνια, αρχής γενομένης από την 1η Οκτωβρίου. Μάλιστα, η ίδια βοήθεια θα δοθεί και στις επιχειρήσεις για διάστημα των 6 μηνών.

Η Λιζ Τρας κατηγορείται οτι λειτούργησε ως «αντίστροφος Ρομπέν των Δασών», η οποία όμως εμμένει στις θέσεις για τον «μινι προϋπολογισμό» δηλώνοντας οτι «αυτό είναι το σωστό σχέδιο» και πως «πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που διαφωνούν».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος