Η.Β: Αναμένουμε σύντομα νέο κύμα Ουκρανών προσφύγων δήλωσε o Γερμανός πρεσβευτής Μιγκέλ Μπέργκερ

Array

Ο Γερμανός πρεσβευτής στο Ηνωμένο Βασίλειο, Μιγκέλ Μπέργκερ, δήλωσε την Κυριακή (4/12) στο Sky News ότι αναμένει ένα νέο κύμα Ουκρανών προσφύγων τις επόμενες εβδομάδες, το οποίο θα συμπέσει με τις χαμηλές θερμοκρασίες.

«Ο Πούτιν συνεχίζει να τρομοκρατεί τον άμαχο πληθυσμό. Ανησυχούμε πολύ για αυτό γιατί αυτές οι επιθέσεις στις ενεργειακές υποδομές σημαίνουν ότι πολλοί άνθρωποι που παγώνουν στις χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την Ουκρανία», είπε ο Μπέργκερ.

Χιόνι έχει ήδη πέσει σε αρκετές πόλεις της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας του Κιέβου, φέτος και οι κάτοικοι παλεύουν με τις χαμηλές θερμοκρασίες και τις ρωσικές επιθέσεις στις ενεργειακές υποδομές, προκαλώντας περιοδικές διακοπές ρεύματος, νερού και θέρμανσης. Από την αρχή του πολέμου, εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν καταφύγει στη Γερμανία.
Όσον αφορά τη διπλωματία, ο Μπέργκερ τονίζει ότι η Γερμανία δεν βλέπει ουσιαστική αλλαγή στις θέσεις της Ρωσίας, κάτι που τον κάνει να μην είναι αισιόδοξος για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

«Όχι μόνο δεν βλέπουμε μια θεμελιώδη αλλαγή στη θέση της Ρωσίας, αλλά ούτε ετοιμότητα για την επίλυση της διπλωματικής σύγκρουσης», είπε ο Γερμανός πρεσβευτής Μιγκέλ Μπέργκερ.
Πηγή: Top Channel
Μετάφραση: Σταυρούλα Ευαγγέλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος