Η Τουρκία στέλνει υλική και τεχνική βοήθεια προς το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Μετά την προμήθεια με βομβαρδιστικά drones η Άγκυρα συνεχίζει να εξοπλίζει το Κίεβο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ουκρανικού υπουργείου των Εσωτερικών στην διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλούμε τον Ουκρανό ομόλογό του Ντένις Μοναστίρσκι, ανακοινώθηκε η επιπλέον παροχή τουρκικού εξοπλισμού προς το Κίεβο.

«Ο Τούρκος συνάδελφος διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη της Άγκυρας για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, το απαραβίαστο των συνόρων της. Ανακοίνωσε επίσης την πρόθεση του τουρκικού Υπουργείου Εσωτερικών να στείλει υλικοτεχνική βοήθεια στο εγγύς μέλλον για την ενίσχυση της δυνατότητες των υπηρεσιών του συστήματος του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας», αναφέρει η έκθεση. για τα αποτελέσματα της συνομιλίας.

Μεταξύ άλλων, τα μέρη συζήτησαν θέματα προστασίας των εθνικών συμφερόντων και των δύο κρατών, την ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας, την αντιμετώπιση του διεθνούς εγκλήματος και της τρομοκρατίας, καθώς και τη δυναμική της συνεργασίας μεταξύ της Κρατικής Υπηρεσίας Συνοριοφυλακής της Ουκρανίας και της Τουρκικής Ακτοφυλακής και την ενίσχυση της αλληλεπίδραση της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας με την τουρκική χωροφυλακή. Έθιξαν επίσης θέματα που βρίσκονται στο επίπεδο των τμημάτων, τα οποία είναι σημαντικά για την προετοιμασία της δέκατης συνάντησης του Στρατηγικού Συμβουλίου Υψηλού Επιπέδου Ουκρανίας-Τουρκίας υπό την προεδρία των προέδρων των δύο χωρών Βλαντιμίρ Ζελένσκι και Ταγίπ Ερντογάν.

Το Υπουργείο Εσωτερικών πρόσθεσε ότι τα μέρη συμφώνησαν να ενισχύσουν τη στρατηγική εταιρική σχέση.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν δήλωσε νωρίτερα ότι η επίσκεψη Ερντογάν στην Ουκρανία είναι προγραμματισμένη για τις 3 Φεβρουαρίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος