Η Tesla ακυρώνει όλες τις παραγγελίες για δεξιοτίμονα Model S και Model X

Η Tesla δεν κατασκευάζει πλέον δεξιοτίμονες εκδόσεις για τα ηλεκτρικά της οχήματα Model S και Model X. Αυτό σημαίνει ότι οι παραγγελίες πελατών σε χώρες που οδηγούν στην άλλη πλευρά του δρόμου, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν ακυρωθεί και οι υποψήφιοι αγοραστές καλούνται να αγοράσουν ένα διαφορετικό μοντέλο, ένα αυτοκίνητο από το απόθεμα ή να δοκιμάσουν την αριστεροτίμονη έκδοση.

Στο 30% περίπου των χωρών παγκοσμίως οδηγούν από την αριστερή πλευρά του δρόμου. Η Μεγάλη Βρετανία είναι ίσως η πιο γνωστή χώρα όπου αυτό συμβαίνει, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις περισσότερες από τις πρώην αποικίες της. Αν και οι περισσότερες από αυτές είναι μικρές χώρες, ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης πολυπληθείς χώρες όπως η Ιαπωνία, η Ινδονησία και η Ινδία.

Το πολύ γνωστό σάιτ για την τεχνολογία Ars Technica επικοινώνησε με αναγνώστη του από τη Νέα Ζηλανδία που είχε παραγγείλει ένα δεξιοτίμονο Model X SUV σχεδόν πριν από τρία χρόνια, καθώς η Tesla τον προσέγγισε στις 11 Μαΐου για να ακυρώσει την παραγγελία του. Του πρόσφερε μια πίστωση 3.200 δολαρίων NZD (1.815 ευρώ) για ένα Model 3 ή Model Y, και αυτό με την προϋπόθεση ότι θα αγοράσει το νέομοντέλο πριν από τον Οκτώβριο.

Παρόλο που η Tesla δεν διαθέτει γραφείο Τύπου με το οποίο να πιστοποιήσει την είδηση, το βρετανικό Autocar επιβεβαιώνει την ακύρωση των δεξιοτίμονων εκδόσεων. Στους πελάτες με ακυρωμένες παραγγελίες στο Ηνωμένο Βασίλειο δίνεται πίστωση 2.000 λιρών (2.275 ευρώ) για ένα Model 3 ή Model Y. Όπως ανέφερε «εκπρόσωπος» της Tesla στο Autocar, η διακοπή της παραγωγής δεξιοτίμονων εκδόσεων έγινε για λόγους ποιοτικού ελέγχου.

Όπως έχει σημειωθεί αρκετές φορές στο παρελθόν, η ζήτηση για τα Model S και X εξανεμίζεται, καθώς έχουν επισκιαστεί από νέα μοντέλα από startups όπως η Rivian και η Lucid, αλλά και από καθιερωμένους κατασκευαστές ΟΕΜ όπως η Porsche, η BMW, η Mercedes και η Audi.

Το 2022, η Tesla κατασκεύασε 71.777 Model S και X αλλά μπόρεσε να πουλήσει μόνο 66.705. Αυτή η τάση φαίνεται να επιδεινώνεται φέτος- το πρώτο τρίμηνο του 2023, κατασκεύασε 19.437 Model S και X, αλλά σχεδόν τα μισά παραμένουν απούλητα.

Πηγή: Arstechnica.com

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος