Η συνεργασία με τις χώρες BRICS βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Ρωσίας

Η πολιτική της Ρωσίας είναι αποτελεσματική σε περιβάλλοντα όπου η Δύση παραμελεί τις βασικές αρχές της οικονομίας της αγοράς και του ελεύθερου εμπορίου, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον συμμετεχόντων σε επιχειρηματικό φόρουμ χωρών BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) και ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα επικεντρωθεί στη συνεργασία με τους εταίρους της BRICS.

«Οι δυτικοί εταίροι παραμελούν τις βασικές αρχές της οικονομίας της αγοράς, του ελεύθερου εμπορίου και του απαραβίαστου της ιδιωτικής ιδιοκτησίας. Στην πραγματικότητα, ακολουθούν ανεύθυνα τη μακροοικονομική πορεία μέσω ανεξέλεγκτων εκδόσεων χρήματος και συσσώρευσης χρεών χωρίς κάλυψη», εκτίμησε ο Πούτιν την Τετάρτη, αναφέρει το TASS.

Ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι η Δύση έχει ολοένα και περισσότερα πολιτικά κίνητρα να επιβάλλει συνεχώς κυρώσεις και επιπλέον να ενισχύει και να ενεργοποιεί μηχανισμούς για την άσκηση πίεσης στον ανταγωνισμό.

«Όλα αυτά είναι αντίθετα με την κοινή λογική και τη στοιχειώδη οικονομική λογική, στην πραγματικότητα υπονομεύουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα σε παγκόσμιο επίπεδο και έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ευημερία και την ευημερία των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο», προειδοποίησε ο Πούτιν, μετέδωσε το πρακτορείο Tanjug.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας είπε ότι στο μεταξύ, η Ρωσία αναπροσανατολίζεται ενεργά στον τομέα του εμπορίου και της εξωτερικής πολιτικής, καλλιεργώντας και βελτιώνοντας τις οικονομικές σχέσεις με αξιόπιστους διεθνείς εταίρους και κυρίως με τις χώρες BRICS.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, η ρωσική επιχειρηματική κοινότητα, σε συντονισμό με τις επιχειρηματικές κοινότητες των χωρών BRICS, κάνει γρήγορα και αποφασιστικά βήματα για την ανάπτυξη της υποδομής μεταφορών και τη βελτίωση των μηχανισμών και των μέσων στις διεθνείς οικονομικές σχέσεις.

«Η Ρωσία αυξάνει τις οικονομικές συναλλαγές με την Κίνα και την Ινδία και η παρουσία της Ρωσίας στις αγορές των χωρών BRICS αυξάνεται. Η αύξηση των εξαγωγών ρωσικού πετρελαίου προς την Κίνα και την Ινδία είναι αισθητή», τόνισε ο Πούτιν.

Μετάφραση: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς 

Πηγή: ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος