Η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ θα φτάσει σήμερα στο Λονδίνο – Αναμένεται πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ είναι καθ’ οδόν προς το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου, ώστε να μεταφερθεί στο Μπάκιγχαμ, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στο Λονδίνο, Ευδοξία Λυμπέρη.

Παράλληλα, ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ «πετάει» αυτή την ώρα από την Βόρεια Ιρλανδία προς τα ανάκτορο του Μπάκιγχαμ για να υποδεχθεί τη σορό της μητέρας του.

Αύριο (14/9) θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη τελετουργική πομπή από το ανάκτορο του Μπάκιγχαμ προς το Ουεστμίνστερ, όπου εκεί θα λάβει χώρα το λαϊκό προσκύνημα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κόσμος που θα σπεύσει να ασπαστεί τη βασίλισσα ίσως χρειαστεί να περιμένει πάρα πολλές ώρες, μέχρι και 18 όπως αναφέρουν βρετανικά μέσα. Περισσότερες λεπτομέρειες πρόκειται να δημοσιευθούν στην Ελλάδα μετά τις 12 τα μεσάνυχτα.

Σχετικά με την κηδεία, υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι αναμένεται να παρευρεθούν πάνω από 500 παγκόσμιοι ηγέτες. Από ασφαλείς πληροφορίες της ΕΡΤ, την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και ο Εμανουέλ Μακρόν έχουν ήδη δηλώσει ότι θα παραστούν στην κηδεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχουν λάβει πρόσκληση η Ρωσία, η Λευκορωσία, ενώ το Ιράν θα εκπροσωπηθεί μόνο σε επίπεδο πρεσβευτών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος