Η Σλοβενία ανέστειλε την κυκλοφορία επιβατικών τρένων από την Κροατία

Οι αρχές της Σλοβενίας ανέστειλαν την Παρασκευή όλες τις σιδηροδρομικές συνδέσεις με τη γειτονική Κροατία, καθώς προετοιμάζεται για την αναμενόμενη άφιξη πολυάριθμων μεταναστών και προσφύγων.

Όπως εκτιμάται οι μεταναστευτικές ροές θα ανακατευθυνθούν προς το σλοβένικο έδαφος, μετά την απόφαση της Ουγγαρίας να κλείσει τα σύνορά της τα μεσάνυχτα (01:00 ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε ο σλοβένικος οργανισμός σιδηροδρόμων.

«Λόγω των εξαιρετικών περιστάσεων, η κανονική κίνηση των επιβατικών συρμών ανάμεσα από την Κροατία στη Σλοβενία αναστέλλεται», ανέφερε ο σλοβένικος εθνικός οργανισμός σιδηροδρόμων στον ιστότοπό του και διευκρίνισε ότι αυτή η «αντίδραση» στη «μετανάστευση των προσφύγων» ελήφθη «σε συντονισμό με τις αρχές».

Η διακοπή της κυκλοφορίας των τακτικών δρομολογίων, που τέθηκε σε εφαρμογή νωρίς το βράδυ, αναμένεται να συνοδευτεί από τη λειτουργία ειδικών μέσων μεταφοράς για τη διέλευση των προσφύγων από την επικράτεια της Σλοβενίας, καθώς προς αυτή τη μικρή χώρα-μέλος της ΕΕ αποφάσισε να τους ανακατευθύνει το Ζάγκρεμπ, αφού δεν μπορούν πλέον να διέρχονται από την Ουγγαρία.

Μετά την απόφαση της Βουδαπέστης να σφραγίσει για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες τα σύνορά της επιβάλλοντας πλέον αυστηρούς ελέγχους στα συνοριακά σημεία ελέγχου, η κροατική κυβέρνηση γνωστοποίησε ότι θα δημιουργήσει, σε συντονισμό με τη Λιουμπλιάνα, έναν διάδρομο μέσω Σλοβενίας, διευκρινίζοντας ότι για τον σκοπό αυτό θα λειτουργούν δύο σημεία οδικής διέλευσης και ένα σημείο σιδηροδρομικής διέλευσης στα σύνορα.

Η Ουγγαρία ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι θα κλείσει για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες τα σύνορά της τα μεσάνυχτα (στις 01:00 σήμερα Σάββατο ώρα Ελλάδας), όπως είχε κλείσει τα σύνορά της και με τη Σερβία, στα μέσα του Σεπτεμβρίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος