Οι συντάκτες της Washington Post συνάντησαν τον Ντόναλντ Τραμπ -και δεν άλλαξαν τη γνώμη τους για αυτόν

«Έχουμε υπάρξει επικριτικοί προς την υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ», γράφει στο σημερινό κεντρικό της άρθρο η συντακτική ομάδα της αμερικανικής εφημερίδας, «οπότε ας του αναγνωρίσουμε ότι κάθισε μαζί μας και απάντησε στις ερωτήσεις μας για πάνω από μια ώρα. Δυστυχώς, η επίσκεψη δεν παρείχε καμία διαβεβαίωση όσον αφορά την καταλληλότητα του κ. Τραμπ για την προεδρία».

Καταρχάς, είχε μια χαλαρή τάση να αγνοεί γεγονότα και στοιχεία, σημειώνουν οι δημοσιογράφοι.

Συντάκτης της εφημερίδας του κάνει αλλεπάλληλες ερωτήσεις, με αφορμή και τα γεγονότα της Βαλτιμόρης -τις συγκρούσεις μετά τον θάνατο αφροαμερικανού, για τις κατηγορίες για ρατσιστικά στερεότυπα εντός της αστυνομίας. «Η αιτία της δυστυχίας τόσο πολλών ανθρώπων στη Βαλτιμόρη ήταν η εντύπωση ότι οι αστυνομικοί συμπεριφέρονται διαφορετικά στους μαύρους», λέει ο δημοσιογράφος, και στη συνέχεια ρωτά:

Washington Post: Γενικά, πιστεύετε ότι υπάρχουν διαφορετικές αντιμετωπίσεις στην εφαρμογή του νόμου;

Trump: Έχω διαβάσει πού υπάρχουν και έχω διαβάσει πού δεν υπάρχουν. Εννοώ ότι έχω διαβάσει και τα δύο. Και, ξέρετε, δεν έχω άποψη για αυτό.

Η συζήτηση φτάνει στο θέμα της ρητορικής του Τραμπ για τους μετανάστες, και τις εξαγγελίες του ότι δε θα επιτρέψει σε μουσουλμάνους την είσοδο στη χώρα.

WP: Πώς θα αναγνωρίζατε ανθρώπους για να τους κρατάτε έξω από αυτή τη χώρα;

Trump: Λοιπόν, κοιτάξτε, υπάρχουν πολλές εξαιρέσεις. Υπάρχουν πολλές -όλα, θα υπάρξει μια διαδικασία.

Οι συντάκτες της Washington Post συνάντησαν τον Ντόναλντ Τραμπ -και δεν άλλαξαν τη γνώμη τους για αυτόν
“Συναντηθήκαμε με τον Ντόναλντ Τραμπ. Παρόλα αυτά, το να τον εκλέξουμε θα είναι ριζικός κίνδυνος” -ο τίτλος του κεντρικού άρθρου της εφημερίδας (Τα γραφεία της Ουάσινγκτον Ποστ – φωτoγραφία, Daniel X. O’Neil, Flickr)

Τραμπ κατά Isis

Washington Post: Αν μπορούσατε να μειώσετε ουσιαστικά τον κίνδυνο να πληγούν (αμερικανικές) χερσαίες δυνάμεις, θα χρησιμοποιούσατε πυρηνικό όπλο κατά του ISIS;

Trump: Δε θέλω να χρησιμοποιήσω, δε θέλω να αρχίσω τη διαδικασία των πυρηνικών. Θυμηθείτε αυτό που όλοι λένε, επιτίθεμαι αν μου επιτεθούν πρώτα. Ο Ρούμπιο με χτύπησε. Ο Μπους με χτύπησε. Όταν λέω χαμηλής ενέργειας, είναι χαμηλής ενέργειας άτομο, αυτός με χτύπησε πρώτος. Ξόδεψα, μια που το συζητάμε ξόδεψε 18 εκατομμύρια δολάρια σε αρνητική διαφήμιση εναντίον μου. Αυτό βάζει…

WP: Αυτό αφορά το ISIS. Δε θα χρησιμοποιούσατε συμβατικό πυρηνικό όπλο εναντίον του ISIS;

Trump: Θα σας πω ένα πράγμα, εδώ βλέπω μια πολύ ωραία ομάδα ανθρώπων. Θα μπορούσα να πάω μέχρι εκεί ώστε να ξέρω με ποιον στον διάβολο μιλάω;

Πώς “θα περικύκλωνε το πετρέλαιο”

«Δε θα έπρεπε ποτέ να έχουμε πάει στο Ιράκ», λέει ο Τραμπ μιλώντας για τη μέση Ανατολή. Αλλά για να μην υπάρχουν αμφιβολίες, συνεχίζει. «Όταν φύγαμε, όμως, είπα ‘Κρατήστε το πετρέλαιο΄».

Washington Post: Πώς το κρατάς χωρίς στρατό, πώς υπερασπίζεσαι το πετρέλαιο;

Trump: Θα… Λοιπόν, για αυτόν τον σκοπό -για αυτόν τον σκοπό, θα το περικύκλωνα. Θα υπερασπιζόμουν αυτές τις περιοχές.

WP: Με αμερικανικά στρατεύματα;

Trump: Ναι, θα υπερασπιζόμουν τις περιοχές με το πετρέλαιο. Και θα έπαιρνα πολύ πετρέλαιο. Και, ε, θα το είχα κρατήσει.

Ο Τραμπ θέλει τις ΗΠΑ “απρόβλεπτες”

Οι δημοσιογράφοι ρωτούν τον υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με την Κίνα.

Washington Post: Όσον αφορά την Κίνα και τη θάλασσα της νότιας Κίνας, τι πιστεύετε ότι σχεδιάζουν και τι θα έπρεπε να κάνουμε; (η ερώτηση αφορά τη διπλωματική αντιπαράθεση των δύο χωρών για την περιοχή)

Trump: Δε νομίζω ότι θα αρχίσουμε τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο για αυτό που έκαναν, σίγουρα επηρεάζει άλλες χώρες περισσότερο από ό, τι εμάς. Αλλά -και ειλικρινά, το γνωρίζετε- λέω πάντα ότι πρέπει να είμαστε απρόβλεπτοι. Είμαστε απόλυτα προβλέψιμοι. Και το προβλέψιμο είναι κακό.

Οι συντάκτες της Washington Post συνάντησαν τον Ντόναλντ Τραμπ -και δεν άλλαξαν τη γνώμη τους για αυτόν
Διαδηλωτές φωνάζουν εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, μέσα στο πανεπιστήμιο του Ιλινόι, στις 11 Μαρτίου

Οι διαδηλωτές είναι «πολύ κακοί άνθρωποι»

Trump: Ξέρετε ότι συγκεντρώνω αυτά τα τεράστια πλήθη ανθρώπων, και θα έχουμε και διαδηλωτές. Και αυτοί οι διαδηλωτές ειλικρινά, είναι πολύ κακοί άνθρωποι. Σε πολλές περιπτώσεις, είναι επαγγελματίες. Επαγγελματίες με υψηλή εκπαίδευση…

Είχαμε έναν τύπο –και το είπα- είχε μια φωνή- και σε αυτό αναφερόμουν- και είπα, ‘Φίλε, θα ήθελα να τον λιώσω’. Ξέρετε, το είπα. Θα ήθελα να του δώσω μπουνιά. Αυτός ο τύπος ήταν απίστευτα θορυβώδης. Είχε μια φωνή σαν του Παβαρότι.

Η συντακτική ομάδα ρωτά επίμονα τον Ντόναλντ Τραμπ για τις δηλώσεις του ότι σκοπεύει να “ανοίξει” το ζήτημα των νόμων για τη δυσφήμηση.

Washington Post: Αλλά, όμως -παίρνοντας υπόψη τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου για τη δυσφήμηση –υπόθεση Σάλιβαν εναντίον New York Times- πώς θα αλλάζατε τους νόμους;

Trump: Θα τους χαλάρωνα.

WP: Τι σημαίνει αυτό;

Trump: Θα έπρεπε να βάλω μέσα  τους δικηγόρους μου για να σας το πω, αλλά θα τους χαλάρωνα…. Δε θέλω να παρεμποδίσω την ελευθεροτυπία, μια που το αναφέρουμε. Είναι το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα. Αλλά εννοώ ότι μπορώ να μιλήσω μόνο για -πιθανόν έχω περισσότερη- παίρνω, εννοώ, ξέρετε, παίρνω περισσότερη δημοσιότητα από οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο πάνω στη γη; Εντάξει; Εννοώ (δείχνει προς δημοσιογράφο), αυτή με σκοτώνει, αυτή εδώ -δεν πειράζει, ωραία γυναίκα.

Οι συντάκτες της Washington Post συνάντησαν τον Ντόναλντ Τραμπ -και δεν άλλαξαν τη γνώμη τους για αυτόν

Ο εαυτός του… και το κλίμα

Trump: Αυτή τη στιγμή, ξέρετε, πήγα σε ένα σπουδαίο σχολείο, ήμουν καλός μαθητής και τα σχετικά. Είμαι έξυπνος άνθρωπος. Ο θείος μου, θα έλεγα ότι ο θείος μου ήταν ένας πανέξυπνος άνθρωπος. Ήταν στο ΜΙΤ για 35 χρόνια. Ως μεγάλος επιστήμονας και μηχανικός, στην πραγματικότητα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Καταλαβαίνω τι συμβαίνει.

Στο τέλος της συνέντευξης οι δημοσιογράφοι τον ρωτούν για την κλιματική αλλαγή.

Washington Post: Υπάρχει κλιματική αλλαγή που προκαλείται από τον άνθρωπο;

Trump: Πιστεύω ότι υπάρχει αλλαγή στον καιρό. Δεν πιστεύω ιδιαίτερα στην κλιματική αλλαγή που προκαλείται από τον άνθρωπο.

Η εφημερίδα, που ο Ντόναλντ Τραμπ θεωρεί ότι τον αδικεί, δημοσιεύει ολόκληρη τη συνέντευξη απομαγνητοφωνημένη, καλώντας τους αναγνώστες της να σχηματίσουν οι ίδιοι γνώμη βλέποντας ολόκληρο το κείμενο. Και σημειώνουν: «’Δεν είμαι ριζοσπάστης’, μας είπε καθώς έφευγε. Αλλά οι απαντήσεις του άφησαν μικρή αμφιβολία για το πόσο ριζικός είναι ο κίνδυνος που θα διέτρεχε το έθνος αν του εμπιστευόταν τον Λευκό Οίκο».

πηγή: Washington Post

φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος