Διεθνή ΜΜΕ: Όλα κρίνονται την Κυριακή

Στην προθεσμία της Κυριακής 12 Ιουλίου ως τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας προκειμένου να φθάσει σε συμφωνία και να μην βρεθεί αντιμέτωπη με το οδυνηρό ενδεχόμενο μίας μη συντεταγμένης εξόδου από το ευρώ, αναφέρονται οι μεγαλύτερες εφημερίδες και ιστοσελίδες των διεθνών ΜΜΕ.

«Ελλάδα, ένα γαλλικό πάθος» είναι ο κύριος τίτλος στο σημερινό πρωτοσέλιδο της γαλλικής εφημερίδας Liberation ενώ στο κύριο άρθρο, που ακολουθεί στην δεύτερη σελίδα, για την «αιώνια φιλελληνική» χώρα τονίζει για άλλη μια φορά την παραδοσιακή στήριξη της Γαλλίας προς την Ελλάδα. Όπως και οι Έλληνες γράφει, με συντριπτική πλειοψηφία, έτσι και οι Γάλλοι θέλουν την ανοικοδόμηση της Ευρώπης, αλλά και αλλαγή.

Οι Financial Times έχουν ως τίτλο «Η Ελλάδα δοκιμάζει την υπομονή των εταίρων με νέο πρόγραμμα βοήθειας, ενώ στο κύριο άρθρο τους μιλούν για περιθώριο πέντε ημερών για την Ελλάδα προκειμένου να καταλήξει σε μια συμφωνία και να αποφύγει την χρεοκοπία και την κατάρρευση».

Η Wall Street Journal γράφει πως η Ευρωζώνη θέτει ως τελευταία προθεσμία την Κυριακή για την Ελλάδα, για να κατορθώσει να κλείσει μία νέα χρηματοδοτική συμφωνία, στην οποία θα περιλαμβάνονται μέτρα πλήρους αναδιάρθρωσης, όπως τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Σκληρός τίτλος και στην ιστοσελίδα του πρακτορείου Bloomberg που γράφει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση λέει στον Αλέξη Τσίπρα, «το πάρτυ τελείωσε, ετοιμάσου για έξοδο». Οι Ευρωπαίοι ηγέτες γράφει έθεσαν την Κυριακή ως προθεσμία για να διασώσουν την Ελλάδα, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα λάβουν το άνευ προηγούμενου βήμα να διώξουν τη χώρα από το ευρώ.

Με τον τίτλο «Το Πικρό Ποτήρι» ο Economist αναφέρεται στο τελεσίγραφο που δόθηκε στην Ελλάδα και τονίζει πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες ζητούν από τον Αλέξη Τσίπρα μια σκληρότερη συμφωνία από αυτή που απέρριψαν οι έλληνες πολίτες. Έτσι το Grexit φαίνεται να είναι προ των πυλών.

Συμφωνία σε πέντε ημέρες ζητά η Ευρωπαϊκή Ένωση, γράφει η ιταλική Corriere della Sera αλλιώς η Αθήνα χρεοκοπεί και προσθέτει ότι το σενάριο για ένα Grexit είναι ήδη έτοιμο.

Η La stampa γράφει «Συμφωνία μέχρι την Κυριακή αλλιώς η Ελλάδα φεύγει», ενώ φιλοξενεί ανάλυση σύμφωνα με την οποία η δύναμη του Αλέξη Τσίπρα ολοένα και αυξάνεται ενώ η Άγκελα Μέρκελ βρίσκεται σε κρίση.

Τελεσίγραφο και τελευταία προθεσμία για την Ελλάδα η Κυριακή γράφει η ισπανική εφημερίδα ABC. Οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι σημειώνει δεν εγκαταλείπουν το ενδεχόμενο του Grexit, όμως είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν τις διπραγματεύσεις εάν η Ελλάδα προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.

Τέλος, η τουρκική εφημερίδα ΖΑΜΑΝ αναφέρει πως τα παζάρια συνεχίζονται για ένα νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα.

Σχετική είδηση: Η χθεσινή Σύνοδος Κορυφής κυριαρχεί στον γερμανικό Τύπο

Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος