Η Ρωσία υποστηρίζει ότι σκότωσε μαχητές του ISIS που σχεδίαζαν επίθεση σε συναγωγή

Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB δήλωσε την Πέμπτη ότι σκότωσε μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που σχεδίαζαν “τρομοκρατική επίθεση” σε συναγωγή της Μόσχας, μετέδωσαν τα ρωσικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων.

Η FSB δήλωσε ότι ένας πυρήνας του ΙΚ με έδρα την Καλούγκα, νοτιοδυτικά της Μόσχας, σχεδίαζε να πυροβολήσει Εβραίους πιστούς σε μια συναγωγή της πρωτεύουσας.

Κατά τη σύλληψή τους, οι τρομοκράτες προέβαλαν ένοπλη αντίσταση στους Ρώσους αξιωματικούς της FSB, με αποτέλεσμα να εξουδετερωθούν από ανταποδοτικά πυρά“, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το πρακτορείο ειδήσεων TASS που επικαλείται την υπηρεσία ασφαλείας. “Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πυροβόλα όπλα, πυρομαχικά, καθώς και εξαρτήματα για την κατασκευή αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού“, προστίθεται.

Το πρακτορείο ειδήσεων Zvezda, που πρόσκειται στον ρωσικό στρατό και τον μηχανισμό ασφαλείας, δημοσίευσε ένα βίντεο της FSB που φαίνεται να δείχνει δύο πτώματα μέσα σε ένα σπίτι, μαζί με όπλα, πυρομαχικά και μαχαίρια που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια έρευνας. Η FSB δεν ανέφερε πόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επιχείρηση. Είπε ότι οι μαχητές ήταν μέλη του αφγανικού παρακλαδιού του Ισλαμικού Κράτους, αλλά δεν ανέφερε την υπηκοότητά τους.

Οι ρωσικές αρχές ανακοινώνουν συχνά την αποτροπή προγραμματισμένων επιθέσεων από ύποπτες ισλαμιστικές ομάδες. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα η FSB δήλωσε ότι σκότωσε έξι ύποπτους μαχητές του ΙΚ στη νότια περιοχή της Ινγκουσετίας, όπου πλειοψηφούν οι μουσουλμάνοι.

Οι εντάσεις μεταξύ της μουσουλμανικής και της εβραϊκής κοινότητας της Ρωσίας έχουν αναζωπυρωθεί κατά τη διάρκεια του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς.

Πηγή: AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος