Η Ρωσία θα συνδράμει την Τουρκία – Στέλνει πυροσβεστικά αεροπλάνα

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Στην μάχη κατά των πυρκαγιών στην Τουρκία, κατόπιν αιτήματος της Άγκυρας, θα μπει η Ρωσία αποστέλλοντας πυροσβεστικά αεροπλάνα του υπουργείου Άμυνας και του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών της Ρωσίας.

Νωρίτερα, η διοίκηση του Τούρκου προέδρου ανακοίνωσε ότι πέντε αεροσκάφη Il-76 και τρία ελικόπτερα MiI-8 στάλθηκαν από τη Ρωσία στην Τουρκία, με τη συνδρομή 11 τεχνικών μονάδων.

Με τη σειρά της, η πρεσβεία της Ρωσίας στην Άγκυρα ανέφερε ότι τρία ρωσικά πυροσβεστικά αεροσκάφη Be-200 θα λάβουν μέρος στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών στη νότια Τουρκία.

Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι δυο ηγέτες συζήτησαν για την κατάσταση με τις δασικές πυρκαγιές στη νότια Τουρκία και τη συνεργασία των δυο κρατών σε άλλους τομείς.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου, ο Ρώσος ηγέτης επιβεβαίωσε ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να βοηθά την Άγκυρα και ο Ερντογάν, από την πλευρά του, τον «ευχαρίστησε θερμά για τη σημαντική στήριξη που παρέχεται».

Τα δύο μέρη αξιολόγησαν, επίσης, θετικά τα αποτελέσματα της συνεδρίασης της διμερούς διακυβερνητικής επιτροπής που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη ημέρα. Επιπλέον, εξέφρασαν μια αμοιβαία διάθεση να συνεργαστούν για την εφαρμογή των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν σε εμπορικούς, οικονομικούς, ενεργειακούς και άλλους τομείς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος