Η Ρωσία θα περιορίσει την είσοδο από το Χονγκ Κονγκ και εννέα αφρικανικές χώρες

ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Η Ρωσία από τις 28 Νοεμβρίου θα περιορίσει την είσοδο ξένων πολιτών από εννέα αφρικανικές χώρες και το Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσε το επιχειρησιακό αρχηγείο για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της μόλυνσης από τον κορονοϊό.

“Στη Νότια Αφρική και σε ορισμένες άλλες χώρες, ανακαλύφθηκε ένα νέο στέλεχος SARS-CoV-2 (B.1.1.529). Σύμφωνα με το Rospotrebnadzor, ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτής της παραλλαγής είναι ότι έχει μεγάλο αριθμό μεταλλάξεων σε το γονίδιο της πρωτεΐνης S που μπορεί να την προκαλέσει πιο μολυσματική και επίσης να επηρεάσει τη μείωση της αποτελεσματικότητας των αντισωμάτων», αναφέρεται στο μήνυμα.

Εξαιτίας αυτού, από τις 28 Νοεμβρίου, αλλοδαποί πολίτες που διαμένουν στη Δημοκρατία της Νότιας Αφρικής, τη Δημοκρατία της Μποτσουάνα, το Βασίλειο του Λεσότο, τη Δημοκρατία της Ναμίμπια, τη Δημοκρατία της Ζιμπάμπουε, τη Δημοκρατία της Μοζαμβίκης, τη Δημοκρατία της Μαγαδασκάρης, του Χονγκ Κονγκ καθώς και όσοι βρίσκονται εκεί το διάστημα των δέκα τελευταίων ημερών. δεν θα μπορούν να εισέλθουν στη Ρωσία.

“Η κατάσταση με την εμφάνιση ενός νέου στελέχους του κορονοϊού μελετάται προσεκτικά, είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν τελικά συμπεράσματα», πρόσθεσε το αρχηγείο.

Παράλληλα σημείωσε  ότι νέα παραλλαγή δεν έχει βρεθεί ακόμη στη χώρα, ενώ τα δοκιμαστικά συστήματα που χρησιμοποιούνται στη Ρωσία, είναι ικανά να την ανιχνεύσουν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος