Η Ρωσία θα απαγορεύσει στους ξένους να χρησιμοποιούν τις παρένθετες μητέρες της

Ρώσοι βουλευτές ψήφισαν σήμερα σε πρώτη ανάγνωση υπέρ του νομοσχεδίου που θα απαγορεύει στους ξένους να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες των παρένθετων μητέρων, καθώς οι σχέσεις της Μόσχας με τις χώρες της Δύσης συνεχίζουν να επιδεινώνονται εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο θεσμός της επ’ αμοιβής παρένθετης μητέρας είναι νόμιμος στην Ρωσία, αλλά η πρακτική αυτή έχει επικριθεί από θρησκευτικές ομάδες που ισχυρίζονται ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο εμπορευματοποιείται η γέννηση των παιδιών.

Ένας από τους συντάκτες του νομοσχεδίου, το οποίο εγκρίθηκε σχεδόν ομόφωνα σε πρώτη ανάγνωση, δήλωσε ότι μια τέτοια νομοθεσία είναι απαραίτητη για να μην κινδυνεύουν τα παιδιά που γεννιούνται στη Ρωσία.

Προς το παρόν, «δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε την τύχη ούτε ενός μωρού», δήλωσε ο Βασίλι Πισκαριόφ, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος «Ενιαία Ρωσία».

«Δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι οι γονείς τους, η λεγόμενη ‘μαμά’ και ο ‘μπαμπάς’ τους, και γιατί αγοράζουν ένα μωρό», δήλωσε στην βουλή.

Ο Πισκαριόφ δήλωσε ότι περίπου 40.000 μωρά που έχουν γεννηθεί στην Ρωσία από παρένθετες μητέρες έχουν φύγει από την χώρα για να τα μεγαλώσουν ξένοι.

«Γιατί πρέπει να διαθέτουμε τα κονδύλια μας για να λύνουμε τα δημογραφικά προβλήματα των άλλων χωρών;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε ότι τα μωρά που γεννιούνται στην Ρωσία από παρένθετες μητέρες πρέπει αυτομάτως να αποκτούν την ρωσική υπηκοότητα «ώστε να μπορούμε να παρακολουθούμε την τύχη τους».

Το νομοσχέδιο για να εγκριθεί από την Κρατική Δούμα θα απαιτηθούν δύο ακόμη αναγνώσεις, ενώ εν συνεχεία θα πρέπει να επανεξεταστεί από το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (άνω βουλή) και για να γίνει νόμος θα πρέπει να υπογραφεί από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος