Η Ουκρανία αρνήθηκε να σταματήσει τους βομβαρδισμούς στην πόλη Κοστιαντινίφκα, στα ανατολικά της χώρας, προκειμένου να επιτρέψει στη Ρωσία να παραδώσει τις σορούς των πεσόντων Ουκρανών στρατιωτών, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, Κυριακή (5/7).
Ρώσοι στρατιωτικοί διοικητές ενημέρωσαν τον Βλαντιμίρ Πούτιν την Παρασκευή ότι οι δυνάμεις της Μόσχας είχαν αναλάβει τον έλεγχο της Κοστιαντινίφκα, αν και η Ουκρανία αρνήθηκε τον ισχυρισμό, αναφέροντας ότι οι δυνάμεις της εξακολουθούν να ελέγχουν την πόλη.
Η Κοστιαντινίφκα είναι μια στρατηγικής σημασίας περιοχή, την κατάληψη της οποίας η Μόσχα επιδιώκει εδώ και καιρό στο πλαίσιο της στρατιωτικής της εκστρατείας στην περιοχή του Ντονέτσκ.
Η Ρωσία δήλωσε ότι είχε προτείνει μια κατάπαυση του πυρός έξι ωρών εντός και γύρω από την Κοστιαντινίφκα τη Δευτέρα, προκειμένου να διευκολυνθεί η παράδοση των σορών των Ουκρανών στρατιωτών, και είχε δώσει στο Κίεβο προθεσμία έως τις 12:00 (ώρα Ελλάδος) της Κυριακής για να απαντήσει.
Το υπουργείο Άμυνας και το γενικό επιτελείο της Ουκρανίας δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.
Πηγή: Reuters
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος