Η Ρωσία εξετάζει τη δημιουργία Στόλου στην Αρκτική

Ένα νέο τμήμα του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, ο Αρκτικός Στόλος, είναι πολύ πιθανόν να δημιουργηθεί προκειμένου να διασφαλίσει για τη Ρωσία τη Βόρεια Θαλάσσια Διαδρομή. Την συγκεκριμένη απκάλυψη έκανε πηγή του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στο ειδησεογραφικό πρσκτορείο TASS.

«Η δημιουργία  Ρωσικού Αρκτικού Στόλος,  εξετάζεται. Θα είναι ένας ξεχωριστός σχηματισμός στο Πολεμικό Ναυτικό και η ευθύνη του θα είναι η ασφάλεια της Βόρειας Θαλάσσιας Διαδρομής και των Αρκτικών ακτών στην περιοχή ευθύνης του Βορρά και του Στόλου  του Ειρηνικού».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η δημιουργία αυτού του στόλου θα επιτρέψει στους στόλους του Βορρά και του Ειρηνικού να επικεντρωθούν στην επίλυση αποστολών μάχης. “Το σχέδιο προβλέπει πως η υποδομή της νέας ένωσης θα είναι ξεχωριστή από τους στόλους του Βορρά και του Ειρηνικού και  στο μέλλον, θα διαθέτει πλοία και ειδικό εξοπλισμό κατάλληλο για την Αρκτική”.

Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό διαθέτει ήδη τους στόλους της Βαλτικής, του Ειρηνικού, της Μαύρης Θάλασσας, το Βόρειο Στόλο και τον στολίσκο της Κασπίας, ενώ  σε αυτό υπάγονται  ξεχωριστοί κλάδοι, όπως είναι η ναυτική αεροπορία, οι πεζοναύτες και τα παράκτια στρατεύματα πυραύλων και πυροβολικού.

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος