Η Ρωσία επέβαλε πρόστιμο 10.000 δολάρια στη «Wikipedia» για «εξτρεμιστικό» περιεχόμενο

Δικαστήριο της Ρωσίας επέβαλε σήμερα πρόστιμο στο ταμείο της Wikimedia, στο οποίο ανήκει επίσης η ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Wikipedia, επειδή δεν διέγραψε περιεχόμενο που η Μόσχα θεωρεί εξτρεμιστικό

Το Περιφερειακό Δικαστήριο Ταγκάνσκι επέβαλε πρόστιμο στο Wikimedia 800.000 ρούβλια ή 9.900 δολάρια. Πρόσθεσε ότι το Wikimedia κατηγορήθηκε ότι δεν αφαίρεσε υλικό σχετικό με το τραγούδι από το εναλλακτικό ροκ συγκρότημα “Psyche” ή «Psychit», το οποίο χαρακτηρίστηκε επίσημα ως «εξτρεμιστικό». 

Η Wikimedia ανακοίνωσε ότι οι πληροφορίες για τις οποίες κατηγορήθηκε από τις ρωσικές αρχές είχαν ελεγχθεί και επαληθευτεί σύμφωνα με τα πρότυπα της Wikipedia. «Αυτές οι αποφάσεις αποτελούν μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών της ρωσικής κυβέρνησης να περιορίσει τη διάδοση αξιόπιστων, καλά προερχόμενων πληροφοριών σε αυτή τη χώρα», δήλωσε ο επικεφαλής του Wikimedia, Τζέικομπ Ρότζερς. 

Η Ρωσία προσπαθεί εδώ και χρόνια να κυκλοφορήσει μια εγχώρια διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει αποδώσει καρπούς, σύμφωνα με το Reuters. 

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκόφ δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι μια τέτοια εγκυκλοπαίδεια θα πρέπει να περιέχει επαληθευμένες, ακριβείς και αντικειμενικές πληροφορίες. «Γνωρίζουμε ότι η Wikipedia έχει πολλές αναλήθειες, ιστορικά, γεγονότα και άλλα λάθη», είπε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το Tanjug. 

Μετάφραση – επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς    

Πηγή: Politika.rs

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος