Η Ρωσία απαγορεύει την είσοδο σε 29 Αμερικανούς και 61 Καναδούς

Η Ρωσία απαγόρευσε σήμερα την είσοδο στο έδαφός της σε 29 Αμερικανούς πολιτικούς αξιωματούχους, προσωπικότητες των ΜΜΕ και επιχειρηματίες στο πλαίσιο αντιποίνων για τις κυρώσεις που επέβαλε η Ουάσιγκτον σε βάρος της Μόσχας για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Μεταξύ των προσώπων που στοχοθετούνται από το μέτρο αυτό, τον κατάλογο των οποίων έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, βρίσκονται ο επικεφαλής του διαδικτυακού κολοσσού Meta Μαρκ Ζάκερμπεργκ και η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις.

Επιπλέον, στο στόχαστρο των ρωσικών κυρώσεων βρίσκονται η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Κάθλιν Χικς και ο εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.

«Σε αυτά τα πρόσωπα απαγορεύεται η είσοδος στη Ρωσική Ομοσπονδία επ’ αόριστον», επισημαίνει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε μια ανακοίνωση.

Η Ρωσία απαγορεύει την είσοδο στην επικράτειά της σε 61 Καναδούς αξιωματούχους

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή κυρώσεων σε 61 Καναδούς αξιωματούχους, δημοσιογράφους και στρατιωτικούς οι οποίοι, όπως υποστηρίζει η Μόσχα, προωθούν μια «ρωσοφοβική» στάση στην καναδική κυβέρνηση.

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται ο διοικητής των Ειδικών Δυνάμεων υποστράτηγος Στιβ Μπόιβιν, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Τιφ Μάκλεμ καθώς και οι δήμαρχοι του Τορόντο και της Οτάβας, Τζον Τόρι και Τζιμ Γουάτσον.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε αυτούς τους 61 Καναδούς απαγορεύεται επ’ αόριστον η είσοδος στη Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος