Η Ρωσία αναστέλλει τη συμμετοχή της στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Η Ρωσία διέκοψε σήμερα τυπικά την συμμετοχή της στο Συμβούλιο της Ευρώπης που εδρεύει στο Στρασβούργο, θεσμικός ρόλος του οποίου είναι η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προβλέποντας την πιθανή αποπομπή της σε σχέση με την επίθεση κατά της γειτονικής Ουκρανίας.

Ο Πιοτρ Τολστόϊ, επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, έλαβε μια επιστολή από τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ προς τη γενική γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης με την οποία ανακοινώνει την απόφαση της Μόσχας, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντένις Σμίγκαλ ζήτησε τη Δευτέρα από το Συμβούλιο της Ευρώπης την «άμεση αποβολή» της Ρωσίας από αυτό το πανευρωπαϊκό όργανο για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κάτι που, αν υλοποιηθεί, θα γίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Ο Σμίγκαλ, που μίλησε εκτάκτως στη θέση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ζήτησε από τις 46 χώρες μέλη του Συμβουλίου, να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να υπερασπιστούν την Ουκρανία «αλλά και όλη την Ευρώπη». «Ήρθε η ώρα να σταματήσει αυτή η επίθεση, πριν υπάρξει μια πυρηνική καταστροφή, πριν να πυρποληθεί όλη η Ευρώπη», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος