Η Ρωσία αναπτύσσει πυραύλους S-550

Σε μια πολύ σημαντική αποκάλυψη προέβη ο Ρώσος υπουργός Άμυνας. Σύμφωνα με τον Σεργκέι Σοιγκού, στη Ρωσία έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία για την ανάπτυξη ενός νέου υπερσύγχρονου αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-550. Όπως σημείωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, σε πρόσφατη συνάντηση με το Βλαντίμιρ Πύτιν, ο Ρώσος Πρόεδρος, «έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία της ανάπτυξης κατά προτεραιότητα εγχώριων συστημάτων αεράμυνας-πυραυλικής άμυνας και της προμήθειας συστημάτων     S-350, S-500 και  S-550 στις Ένοπλες Δυνάμεις”. Ο Σεργκέι Σοιγκού δεν έδωσε λεπτομέρειες για το νέο πυραυλικό σύστημα της Ρωσίας.

Από τη 1η έως τις 3 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Σότσι μια σειρά συναντήσεων υπό το Βλαντίμιρ Πούτιν με την συμμετοχή του υπουργού Άμυνας  καθώς και των επικεφαλής των εταιρειών του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος.
Όπως έγινε γνωστό, στο εγγύς μέλλον το πρώτο μοντέλο παραγωγής του S-500 θα παραδοθεί στα ρωσικά στρατεύματα. Ο Πούτιν υπενθύμισε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αναπτύξει 25 συγκροτήματα S-400, ενώ περισσότερα από 20 συγκροτήματα των S-300 έχουν εκσυγχρονιστεί.
Το S-500 Prometheus ανήκει σε μια νέα γενιά πυραυλικών συστημάτων εδάφους-αέρος επιφανείας-αέρος. Είναι ένα καθολικό συγκρότημα αναχαίτισης μεγάλου βεληνεκούς και μεγάλου υψόμετρου με αυξημένο δυναμικό αντιπυραυλικής άμυνας. Η ακτίνα των S-500 φτάνει περίπου τα 600 χιλιόμετρα.
Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας, Μόσχα
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος