Η Ρωσία αλλάζει στρατηγική – Εξαντλημένα πολλά ουκρανικά στρατεύματα, μετά από σχεδόν ένα χρόνο πολέμου

Ένστολοι που έκαναν δηλώσεις στην βρετανική υπηρεσία του BBC, τονίζουν ότι το ηθικό τους παραμένει «ακμαίο», αν και είναι εξαντλημένοι, μετά από σχεδόν ένα χρόνο πολέμου

Οι ρωσικές δυνάμεις μαθαίνουν κάθε μέρα και αλλάζουν τη στρατηγική τους και συνεχίζουν να προελαύνουν γύρω από την πόλη Μπαχμούτ, περιγράφουν στρατιώτες της Ουκρανίας που επιχειρούν στην πρώτη γραμμή του μετώπου στο Ντονμπάς.

Συγκεκριμένα, ένστολοι που έκαναν δηλώσεις στην βρετανική υπηρεσία του BBC, τονίζουν ότι το ηθικό τους παραμένει «ακμαίο», αν και είναι εξαντλημένοι, μετά από σχεδόν ένα χρόνο πολέμου.

Ειδικότερα, δύο στρατιώτες που επέστρεψαν από την «πρώτη γραμμή» του μετώπου ανέφεραν πως οι Ρώσοι βρίσκονται σε απόσταση μόλις τετρακοσίων μέτρων.

«Μπορούμε να ανταπεξέλθουμε, ωστόσο γίνεται όλο και πιο δύσκολο», είπε σχετικά ο λοχίας Ντένις Καλτσούκ, του εθελοντικού τάγματος Dnipro-1.

Εξέφρασε δε την εκτίμησή του ότι το ρωσικό πεζικό, τα μαχητικά αεροσκάφη και οι μονάδες πυροβολικού συντονίζονται όλο και περισσότερο και οι επιχειρήσεις τους είναι πιο αποτελεσματικές.

«Τα μαχητικά αεροπλάνα είναι τα χειρότερα. Τα ακούς όταν είναι πολύ αργά. Το ίδιο συμβαίνει και με τα τανκς. Το πυροβολικό είναι πιο εύκολο. Τουλάχιστον ενδέχεται να έχεις ένα ή δύο δευτερόλεπτα [για να βουτήξεις για να προφυλαχθείς] αφού τα ακούσεις να πλησιάζουν», είπε ο Καλτσούκ.

Να σημειωθεί ωστόσο, πως μια συνολική εκτίμηση για τη σύγκρουση στο Ντονμπάς είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Πολλά ουκρανικά τάγματα και ταξιαρχίες έχουν αναλάβει διαφορετικές αποστολές, σε κλίμα μυστικότητας, με τις δυνάμεις διασκορπισμένες στις γραμμές του μετώπου, μήκους εκατοντάδων χιλιομέτρων, που συχνά μεταβάλλονται.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος