Η πρώτη μετεκλογική συνάντηση Μελόνι – Σαλβίνι εν μέσω εξασθενημένης διαπραγματευτικής δύναμης των Λέγκα & Φόρτσα Ιτάλια

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Πριν από λίγο τελείωσε η συνάντηση μεταξύ της προέδρου των Αδελφών της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, και του Γραμματέα της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, στα γραφεία των Αδελφών της Ιταλίας στο Montecitorio της Ρώμης.

Σύμφωνα με κοινό δελτίο Τύπου των δύο κομμάτων, η συνάντηση είναι “η πρώτη μετά τη νίκη της Κεντροδεξιάς” στις κοινοβουλευτικές εκλογές και πραγματοποιήθηκε “σε κλίμα μεγάλης συνεργασίας και κοινών σκοπών”.

Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν από κοινού “την ικανοποίησή τους για την εμπιστοσύνη που έδειξαν οι Ιταλοί στον συνασπισμό και επανέλαβαν το μεγάλο αίσθημα ευθύνης που συνεπάγεται αυτό το αποτέλεσμα”.

Οι Μελόνι και Σαλβίνι έκαναν “έναν απολογισμό της κατάστασης και των προτεραιοτήτων και επειγόντων περιστατικών στην ατζέντα της νέας κυβέρνησης και του κοινοβουλίου, υπό το φως της πολυπλοκότητας της κατάστασης που βιώνει η Ιταλία”.

Η αλήθεια είναι πως η συνάντηση κρίνεται πολύ σημαντική από τους Ιταλούς αναλυτές. Η Λέγκα, όπως και το Φόρτσα Ιτάλια, έπεσαν σε μονοψήφιο αριθμό στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, και βρίσκονται κάτω του 9%, σε πολύ εξασθενημένη θέση σε σχέση με τα Αδέλφια της Ιταλίας (26%). Γεγονός το οποίο φαίνεται να τους δίνει πολύ μειωμένη διαπραγματευτική δύναμη στην πρόταση και στην επιλογή πολιτικών θέσεων στην επερχόμενη κυβέρνηση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος