Αυστραλία: Η στιγμή της διάσωσης της 4χρονης — Συνελήφθη ύποπτος για απαγωγή (video)

Χαμογελαστή και με γρανίτα στο χέρι εμφανίζεται η 4χρονη Κλίο Σμιθ, που συγκλόνισε την Αυστραλία, όταν εξαφανίστηκε στις 16 Οκτωβρίου από κάμπινγκ στο οποίο βρισκόταν με τους γονείς της.

Η μικρή, που έγινε γνωστή ως «Αυστραλή Μάντι ΜακΚαν» βρέθηκε χθες το βράδυ «σώα» σε ένα κλειδωμένο σπίτι στο Κάρναρβον. «Έγινε το θαύμα που όλοι περιμέναμε»,  έγραψε σε ανάρτηση η αστυνομία της δυτικής Αυστραλίας.

Το σπίτι στο οποίο βρέθηκε το κοριτσάκι βρίσκεται σχεδόν 75 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που εξαφανίστηκε και, όπως είπαν οι αστυνομικοί «έλαβαν μία πραγματικά σημαντική πληροφορία για ένα αυτοκίνητο» που τους οδήγησε στα ίχνη της Κλίο.

Αυστραλία: Η στιγμή της διάσωσης της 4χρονης — Συνελήφθη ύποπτος για απαγωγή (video)

Οι αστυνομικοί δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν βρήκαν το κοριτσάκι σε ένα από τα δωμάτια και ένας από αυτούς την πήρε στην αγκαλιά του, τη ρώτησε πώς τη λένε και εκείνη είπε «με λένε Κλίο», όπως φαίνεται στο συγκινητικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία. Ένας από τους αστυνομικούς λέει στην Κλίο Σμιθ «Κλίο, θα σε πάμε να δεις τη μαμά και τον μπαμπά σου» και η 4χρονη χαμογελάει ανακουφισμένη μετά την περιπέτεια διάρκειας τριων εβδομάδων.

Λίγο αργότερα συνελήφθη ένας 36χρονος και ανακρίνεται αλλά δεν έχουν απαγγελθεί ακόμα κατηγορίες σε βάρος του. «Δεν έχει καμία σχέση με την οικογένεια της μικρής», διευκρίνισε ο επιθεωρητής της αστυνομίας της Δυτικής Αυστραλίας Κρις Ντόουσον. Η αστυνομία πρόσθεσε σε ανακοίνωσή της ότι η απαγωγή της Κλίο δείχνει να μην ήταν προσχεδιασμένη και ότι αναμένεται απαγγελία κατηγοριών αργότερα μέσα στη μέρα.

Η μητέρα της Κλίο, Έλι Σμιθ, ανέβασε μία φωτογραφία της 4χρονης στο Instagram και έγραψε «η οικογένειά μας είναι και πάλι ολόκληρη».

Αυστραλία: Η στιγμή της διάσωσης της 4χρονης — Συνελήφθη ύποπτος για απαγωγή (video)

Στις 06:00 το πρωί της 16ης Οκτωβρίου ανακάλυψε η μητέρα ότι η σκηνή της οικογένειάς της στο κάμπινγκ ήταν ανοιχτή και ότι η μεγάλη της κόρη είχε εξαφανιστεί.

Αυστραλία: Η στιγμή της διάσωσης της 4χρονης — Συνελήφθη ύποπτος για απαγωγή (video)

Επιμέλεια βίντεο: Ανδριάνα Μαγγανιά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος