Η πρώτη αντίδραση της Μόσχας για την πυραυλική επίθεση στην Οδησσό: «Ο στόχος επετεύχθη»

Σύνοψη
  • Η Ρωσία εξαπέλυσε μια επιτυχή επίθεση σε υπόστεγο με ουκρανικά θαλάσσια drones στο λιμάνι της Οδησσού
  • Το θέμα της επίθεσης στην Οδησσό σήμερα είναι πρώτο θέμα στα ρωσικά πρακτορεία

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters, η Ρωσία εξαπέλυσε μια επιτυχή επίθεση σε υπόστεγο με ουκρανικά θαλάσσια drones στο λιμάνι της Οδησσού. «Ο στόχος επετεύχθη. Ο στόχος χτυπήθηκε», είναι η αντίδραση του υπουργείου Άμυνας, όπως τη μεταφέρει το ίδιο μέσο.

Το θέμα της επίθεσης στην Οδησσό σήμερα είναι πρώτο θέμα στα ρωσικά πρακτορεία, τα οποία μάλιστα μεταφέρουν μια ανακοίνωση από το Υπ. Άμυνας, η οποία όμως υπάρχει μόνο σε αυτά και δεν έχει μέχρι στιγμής ανέβει ούτε καν στην ιστοσελίδα του ίδιου του ρωσικού Υπουργείου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «σήμερα στις 11:40 ώρα Μόσχας, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση υψηλής ακρίβειας σε υπόστεγο στη βιομηχανική περιοχή του λιμανιού της Οδησσού, όπου γίνονται προετοιμασίες για τη χρήση μη επανδρωμένων σκαφών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων».

Υπενθυμίζεται πως οι Ουκρανοί εδώ και καιρό εξαπολύουν επιθέσεις κατά ρωσικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα. Μάλιστα αρκετές από τις επιθέσεις είναι επιτυχείς, σύμφωνα με το Κίεβο.

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας διευκρίνισε ότι υπάρχουν πέντε νεκροί συνολικά.

«Ο πύραυλος προσγειώθηκε 450 μέτρα από το κονβόι που μετέφερε τον Ουκρανό πρόεδρο μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό»

Η επίθεση είναι πρώτο θέμα ταυτόχρονα και σε πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης, τα οποία αναφέρονται στην ρωσική επίθεση στην Οδησσό, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη εκεί η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το CNN αναφέρει πως, «ο πύραυλος προσγειώθηκε 450 μέτρα από το κονβόι που μετέφερε τον Ουκρανό πρόεδρο μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό και μάλιστα λέει σύμφωνα με πηγή του ίδιου, το κονβόι ένιωσε το τράνταγμα από το χτύπημα και όσοι ήταν εκεί είδαν ένα σύννεφο καπνού σε σχήμα μανιταριού».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος