Η πλατεία όπου δολοφονήθηκε ο Ιούλιος Καίσαρας ανοίγει για το κοινό στη Ρώμη

Οι λάτρεις της ιστορίας θα μπορούν να περπατήσουν κοντά στο σημείο όπου ο θρύλος λέει ότι ο Ιούλιος Καίσαρας βρήκε το αιματηρό του τέλος, όταν οι αρχές της Ρώμης εγκαινιάσουν την Τρίτη έναν νέο διάδρομο στην αρχαία τοποθεσία.

Οι αφηγήσεις, που εμπλουτίστηκαν από τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ, λένε ότι ο Ρωμαίος δικτάτορας μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από μια ομάδα δυσαρεστημένων συγκλητικών στον πρώτο πανσέληνο του Μαρτίου – στις 15 Μαρτίου – το 44 π.Χ..

Σύμφωνα με την παράδοση, πέθανε στην κεντρική πλατεία Largo Argentina της πρωτεύουσας όπου βρίσκονται τα ερείπια τεσσάρων ναών.

Όλοι τους βρίσκονται σήμερα κάτω από το επίπεδο του δρόμου και μέχρι πρότινος μπορούσε κανείς να τους δει μόνο πίσω από μπάρες κοντά σε έναν πολυσύχναστο οδικό κόμβο.

Από την Τρίτη, οι επισκέπτες θα μπορούν να κινούνται στο χώρο στο επίπεδο του εδάφους στον πεζόδρομο και να βλέπουν τις κατασκευές από κοντά.

Ο ιταλικός οίκος μόδας Bulgari χρηματοδότησε τις εργασίες σε μια τοποθεσία που ανακαλύφθηκε και ανασκάφτηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών στη Ρώμη τη δεκαετία του 1920.

Η περιοχή – κοντά στο σημείο όπου ο Καίσαρας υποτίθεται ότι αναφώνησε “Et tu, Brute?” («Και εσύ, Βρούτο;») όταν είδε τον φίλο του Βρούτο ανάμεσα στους δολοφόνους του – φιλοξενεί αυτές τις μέρες επίσης ένα καταφύγιο για αδέσποτες γάτες.

Οι κάτοικοι που δεν μένουν μόνιμα στη Ρώμη θα πληρώσουν εισιτήριο 5 ευρώ για να το επισκεφθούν.

Πηγή: CNN

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος