Η πιο μικροσκοπική τσάντα στον κόσμο πωλείται για πάνω από 63.000 δολάρια

Μια μικροσκοπική τσάντα με διαστάσεις μόλις 657 επί 222 επί 700 μικρόμετρα (ή λιγότερο από 0,76 χιλιοστά πλάτος) πωλήθηκε για πάνω από 63.000 δολάρια σε διαδικτυακή δημοπρασία την Τετάρτη 28/6.

Μόλις που είναι ορατή με το ανθρώπινο μάτι, η φθορίζουσα κιτρινοπράσινη τσάντα βασίζεται σε ένα δημοφιλές σχέδιο της Louis Vuitton – αν και είναι έργο μιας καλλιτεχνικής κολεκτίβας της Νέας Υόρκης και όχι της ίδιας της πολυτελούς εταιρείας.

Η ομάδα MSCHF με έδρα το Μπρούκλιν, που ονομάζει το μικροσκοπικό δημιούργημά της “Microscopic Handbag”, ισχυρίζεται ότι η τσάντα είναι αρκετά στενή για να περάσει από το μάτι μιας βελόνας και είναι μικρότερη από έναν κόκκο θαλασσινού αλατιού (αν και αυτό μπορεί να εξαρτάται από το πόσο χοντρό σας αρέσει το αλάτι).

Η τσάντα κατασκευάστηκε με τη χρήση πολυμερισμού δύο φωτονίων, μια τεχνολογία κατασκευής που χρησιμοποιείται για την τρισδιάστατη εκτύπωση πλαστικών εξαρτημάτων σε μικροκλίμακα. Πωλήθηκε μαζί με ένα μικροσκόπιο εξοπλισμένο με ψηφιακή οθόνη, μέσω της οποίας μπορεί κανείς να δει τη τσάντα.

Μια διαφημιστική φωτογραφία δείχνει το σχέδιο με μεγαλύτερη λεπτομέρεια, αποκαλύπτοντας το χαρακτηριστικό μονόγραμμα “LV” της Louis Vuitton. Η τσάντα φαίνεται να βασίζεται στην OnTheGo tote του γαλλικού οίκου, η οποία αυτή τη στιγμή πωλείται σε κανονικό μέγεθος προς 3.100 έως 4.300 δολάρια.

O επικεφαλής δημιουργικός διευθυντής της MSCHF Κέβιν Βίσνερ δήλωσε προηγουμένως στους New York Times ότι η κολεκτίβα δεν είχε ζητήσει την άδεια του ίδιου ή της γαλλικής εταιρείας για να χρησιμοποιήσει το λογότυπο ή το σχέδιό της.

Η MSCHF ιδρύθηκε το 2016 και έχει γίνει πρωτοσέλιδο με τα λεγόμενα “drops” της, ασεβή έργα τέχνης που συχνά διακωμωδούν τον καταναλωτικό καπιταλισμό – ενώ παράλληλα επωφελούνται από αυτόν. Η ομάδα μηνύθηκε περιβόητα από τη Nike για τα “Satan Shoes”, μια σειρά από 666 ζευγάρια τροποποιημένων αθλητικών παπουτσιών Nike με σατανιστικά σύμβολα και σταγόνες πραγματικού ανθρώπινου αίματος. Η διαμάχη διευθετήθηκε τελικά εξωδικαστικά.

Το 2021, η ομάδα έσκισε τέσσερις τσάντες Birkin για να δημιουργήσει σανδάλια (που ονομάστηκαν “Birkinstocks”) τα οποία προσέφερε έως και 76.000 δολάρια το ζευγάρι. Πιο πρόσφατα, οι καρτουνίστικες λαστιχένιες μπότες της, γνωστές ως “Big Red Boots”, έγιναν viral αίσθηση αφού φορέθηκαν από αστέρες όπως η Doja Cat, η Iggy Azalea και η Janelle Monáe.

Πηγή: CNN

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος