Η πιο κρίσιμη εβδομάδα για τον Μπόρις Τζόνσον

Η πρώτη μέρα της κρισιμότερης εβδομάδας για την ηγεσία του Μπόρις Τζόνσον αρχίζει με επιβαρυντικές αποκαλύψεις για διωγμό υπουργού του, λόγω της πίστης της. Επιπλέον αποκαλύφθηκε ότι ο υπουργός παιδείας ήταν πίσω από τις απειλές για περικοπή χρηματοδότησης σε βουλευτές εάν δεν αποσύρουν την αμφισβήτηση τους προς το πρόσωπο του Τζόνσον.

Οι αποκαλύψεις συνεχίστηκαν το Σαββατοκύριακο ενώ από σήμερα αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την δημοσίευση της πολυαναμενόμενης έκθεσης της Σου Γκρέι.

— Όπως αποκαλύφθηκε, η αστυνομική φρουρά της Ντάουνινγκ Στριτ καταθέτει και δίνει «εξαιρετικά καταδικαστικά» στοιχεία στη Σου Γκρέι για το «partygate».

Αστυνομικοί που φρουρούν την Ντάουνινγκ Στριτ απάντησαν σε ερωτήσεις της Σου Γκρέι για τις έρευνες του «party gate».

Οι δηλώσεις, που περιγράφονται από πηγή της Τέλεγκραφ ως “εξαιρετικά καταδικαστικές”, αναμένεται να αποτελέσουν βασικό μέρος της έκθεσης της κ. Γκρέι, η οποία *αναμένεται να δημοσιευτεί εντός ημερών.

— Νέο σκάνδαλο για την κυβέρνηση του Βρετανού πρωθυπουργού:

Ο Μπόρις Τζόνσον διέταξε έρευνα του Υπουργικού Συμβουλίου για τους ισχυρισμούς περί Ισλαμοφοβίας της Νουσράτ Γκάνι.  Η κ. Γκάνι κατηγόρησε χθες τον πρωθυπουργό ότι δεν πήρε το θέμα «σοβαρά» όταν του ανέφερε λίγο αφότου έχασε τη δουλειά της ως υπουργός Μεταφορών στον ανασχηματισμό του Φεβρουαρίου 2020 εξαιτίας της μουσουλμανικής πίστης της, όπως ισχυρίζεται.

Ουκρανία: μέρος του προσωπικού της βρετανικής πρεσβείας και τα εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών τους αποχωρούν από το Κίεβο λόγω της αυξανόμενης ρωσικής απειλής για επίθεση στην Ουκρανία.  Το Υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε το σχέδιο εκκένωσης αφότου έγινε γνωστή η εγκατάλειψη του προσωπικού και από την αμερικανική πρεσβεία.

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη, Λονδίνο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος