Η παραγωγή ενός νέου φαρμάκου κατά του κορονοϊού ξεκίνησε στη Ρωσία

Μόσχα — Ανταπόκριση Αχιλλέας Πατσούκας

Η παραγωγή αντιοξειδωτικής ανοσοσφαιρίνης με βάση το πλάσμα του αίματος όσων νόσησαν έχει ξεκινήσει στη Ρωσία και σχεδιάζεται να αυξηθεί. Αυτό αποκάλυψε σε συνέντευξη του στο Ria Novosti ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως το ρωσικό Υπουργείο Υγείας ενέκρινε τη χρήση του φαρμάκου “COVID-globulin” κατά του κορονoϊού, με βάση το πλάσμα του αίματος των ατόμων που έχουν νοσήσει από COVID-19.

«Η παραγωγή έχει ξεκινήσει στη Ρωσία και είναι απαραίτητο να αυξηθεί τώρα, επομένως σίγουρα θα χρειαστεί πλάσμα. Πρόκειται για μια αντινοϊκή ανοσοσφαιρίνη  αυτό είναι ήδη ένα πολύ συμπυκνωμένο φάρμακο που  επιτρέπει την εξουδετέρωση του ιού και, φυσικά, είναι υψηλότερης προτεραιότητας σε σύγκριση με το αντιβιοτικό πλάσμα», εξήγησε ο Μιχαήλ Μουράσκο σε άλλη συνέντευξη του, αυτή τη φορά στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Ο Ρώσος υπουργός διευκρίνισε ότι η μονοθεραπεία με ορισμένα φάρμακα δεν προσφέρει πάντα πλήρη δράση στον ιό οπότε ο γιατρός επιλέγει, συμπεριλαμβανομένου ενός συνδυασμού φαρμάκων. Τώρα υπάρχουν νέα δεδομένα σχετικά με το συνδυασμό πλάσματος αίματος με αντιιικά φάρμακα, εξήγησε ο υπουργός. Από την πλευρά του  ο επικεφαλής ανεξάρτητος πνευμονολόγος του ρωσικού υπουργείου Υγείας, Σεργκέι Αβντέφ εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιφυλακτικός καθώς όπως ανέφερε  οι υπάρχουσες μελέτες δείχνουν πως η χρήση αντιϊκού πλάσματος για τη θεραπεία της λοίμωξης από κορονοϊό δεν υπήρξε πολύ αποτελεσματική.

Δέκα εκατομμύρια Ρώσοι έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις

Το μερίδιο των Ρώσων με ασυλία στην COVID-19 δεν είναι κακό, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να νικήσει εντελώς τον κορονοϊό, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Ρωσίας Μιχαήλ Μουράσκο στο Ria Novosti. Νωρίτερα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Επιτήρησης του Καταναλωτή και της Προστασίας των δικαιωμάτων και της ανθρώπινης ευημερίας(Rospotrebnadzor) είχε ανακοινώσει τα τελευταία στοιχεία από την πορεία εμβολιασμού στη Ρωσία. Σύμφωνα με αυτά, περισσότερα από 10 εκατομμύρια Ρώσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορονοϊού (δύο δόσεις), ενώ συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί  25 εκατομμύρια εμβολιασμοί. Υπενθυμίζουμε πως η Ρωσία διαθέτει τέσσερα διαφορετικά εμβόλια (Sputnik-V, Sputnik Light, EpiVAcCorona, KoviVak)  με τα οποία γίνονται εμβολιασμοί, ενώ οι εμβολιασμοί στη χώρα έχουν ξεκινήσει από το Δεκέμβριο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος