Η Ουκρανία πραγματοποίησε δοκιμές σκαφών τύπου «Island» στη Μαύρη Θάλασσα

Δοκιμές δύο σκαφών τύπου “Island”, που μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία από τις Ηνωμένες Πολιτείες, πραγματοποιήθηκαν στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο Ukrinform.

Τα σκάφη P192 «Sumy» και P193 «Fastov» πέρασαν με επιτυχία τις δοκιμές στην ανοιχτή θάλασσα. Πραγματοποιήθηκαν ελιγμοί και άλλες ασκήσεις που είναι απαραίτητες για την προετοιμασία των πλοίων.

Τα δυο σκάφη έφτασαν στην Οδησσό στις 23 Νοεμβρίου. Έχουν σχεδιαστεί για περιπολίες και επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης σε παράκτια ύδατα. Η αμερικανική πρεσβεία είπε ότι τα σκάφη «θα βοηθήσουν στην ενίσχυση της θαλάσσιας ασφάλειας της Ουκρανίας», καθώς και στην ενίσχυση της διαλειτουργικότητας του Ουκρανικού Ναυτικού με το ΝΑΤΟ.

Τα συγκεκριμένα πλοία αποτελούν μέρος της στρατιωτικής βοήθειας που παρέχει ο Λευκός Οίκος στο Κίεβο από το 2014. Το συνολικό ποσό της βοήθειας υπερβαίνει τα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Νωρίτερα την Τρίτη, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε την ανησυχία του για τις στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στα σύνορα της Ρωσίας. Σημείωσε ότι βομβαρδιστικά πέταξαν 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, μεταφέροντας όπλα υψηλής ακρίβειας και πιθανώς πυρηνικά.

Την ίδια ημέρα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Δύση εδώ και καιρό προσπαθεί να προκαλέσει την Ουκρανία με αντιρωσικές ενέργειες. Ο υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι η προσέλκυση των μετασοβιετικών χωρών στο ΝΑΤΟ είναι ένα παράδειγμα.

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος