Η «μυστική» ατζέντα της συνάντησης Ερντογάν – Ζελένσκι 

Ένα εικοσιτετράωρο ύστερα από την έντονη τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν – Ερντογάν για το ζήτημα της εφαρμογής της Συνθήκης του Μοντρέ, η Μόσχα είχε στραμμένη την προσοχή της το Σάββατο στη συνάντηση του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία και τη μυστική ατζέντα της συνάντησής τους. Όλα αυτά, την ώρα που η Μόσχα επιχειρεί να δώσει τη χαριστική βολή στην τουρική οικονομία με το να προτρέπει τους τουρίστες της να μην επισκεφθούν την Τουρκία.

Την ώρα που τουρκικά βομβαρδιστικά drones επιχειρούσαν για πρώτη φορά στο Ντονμπάς, η Μόσχα θεωρεί πως η μυστική ατζέντα της συνάντησης Ζελένσκι-Ερντογάν μπορεί να περιελάμβανε την προμήθεια και άλλων βομβαρδιστικών drones από την Τουρκία.

Παράλληλα ανεπιβεβαίωτες πηγές υποστηρίζουν πως Ερντογάν και Ζελένσκι συζήτησαν και την αποστολή Τούρκων και Σύρων μισθοφόρων οι οποίοι βρίσκονται χωρίς ρόλο στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και χωρίς να έχουν πληρωθεί. Ως ιδανική λύση προβάλλεται για την Ουκρανία η αποστολή τους, πάντα σε συνεννόηση με την Τουρκία, στη γραμμή σύγκρουσης του Ντονμπάς.

Με τις δυο αυτές ειδήσεις, η Ρωσία επιχειρεί να χτυπήσει έναν πυλώνα της τουρικής οικονομίας που δεν είναι άλλος από τον τουρισμό, ιδίως στο κομμάτι που αφορά τους Ρώσους τουρίστες, μιας και ετησίως επισκέπτονται την Τουρκία περίπου πέντε εκατομμύρια.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Ιζβέστια, εξετάζεται το ενδεχόμενο από τη Δευτέρα και για έναν μήνα να επιβληθεί απαγόρευση πτήσεων τσάρτερ από και προς την Τουρκία εξαιτίας της έξαρσης του κορονοϊού εκεί. Κάτι που σημαίνει πως θα χαθεί το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, που αποτελεί την περίοδο των δημοφιλέστερων διακοπών των Ρώσων. Ακόμα όμως και αν η απαγόρευση πτήσεων δεν επιβληθεί, το γεγονός πως οι κορυφαίοι επιδημιολόγοι της Ρωσίας υποστηρίζουν διαρκώς πως όλες οι μεταλλάξεις του Covid-19 έχουν φτάσει στη χώρα από την Τουρκία και πάραλληλα επισημαίνουν με έμφαση την βαρύτατη επιδημιολογική εικόνα που επικρατεί εκεί, είναι η χειρότερη δυσφήμιση για τον τουρκικό τουρισμό.

Πηγή: ΕΡΤ / Ανταπόκριση από τη Μόσχα: Αχιλλέας Πατσούκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος