Ουκρανία: «Κρίσιμη» η κατάσταση μετά τα ρωσικά πλήγματα στις ενεργειακές υποδομές – Η Μολδαβία αναφέρει «μαζικές διακοπές ρεύματος»

Array

Η κατάσταση του ηλεκτρικού δικτύου είναι «κρίσιμη» στην Ουκρανία, δήλωσε η ουκρανική προεδρία μετά τα ρωσικά πλήγματα στις ενεργειακές υποδομές πολλών περιοχών που προκάλεσαν τουλάχιστον έναν θάνατο στο Κίεβο.

«Οι Ρώσοι τρομοκράτες διεξήγαγαν μια νέα σχεδιασμένη επίθεση εναντίον ενεργειακών υποδομών. Η κατάσταση είναι κρίσιμη», δήλωσε στο Telegram ο αναπληρωτής επικεφαλής της προεδρίας Κιρίλο Τιμόσενκο.

Όπως είπε, η κατάσταση στην πρωτεύουσα Κίεβο, που επλήγη από πολλούς πυραύλους, είναι «εξαιρετικά δύσκολ». «Επιβλήθηκαν ωράρια ειδικών έκτακτων διακοπών ρεύματος», πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, είπε από την πλευρά του πως τουλάχιστον τρεις ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν κτίρια κατοικιών.

«Στη συνοικία Πετσέρσκ, σε ένα από τα κτίρια που επλήγησαν από πύραυλο, οι διασώστες ανέσυραν το πτώμα ενός ανθρώπου», δήλωσε στο Telegram.

Στη Μολδαβία άρχισαν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος 

Η Μολδαβία αναφέρει «μαζικές διακοπές ρεύματος» σε όλη τη χώρα μετά τα ρωσικά πλήγματα στις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες των ιστότοπων Agora , TCV Pridnestrovye και Sputnik Moldova, τέθηκε εκτός λειτουργίας η «εξαγωγική» γραμμή Βουκανέστι –Ισάτσκ, μέσω της οποίας η Μολδαβία εισάγει ηλεκτρική ενέργεια από την Ρουμανία. Σύμφωνα με τις αναφορές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σημειώθηκαν στις πόλεις Καχούλ, Σορόκα, Ουνγκένι, Γιέντινετ, Καντεμίρ, Αννένι Νόι, Ρεζίνα και σε μερικές περιοχές της πρωτεύουσας Κισινάου. Οι δημοσιογράφοι επισημαίνουν ότι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και πτώση της τάσης ενδέχεται να υπάρξουν σε όλη την χώρα. Ταυτόχρονα οι κάτοικοι καλούνται να κλείσουν τις ηλεκτρικές συσκευές.

Πηγές: Associated Press, NovayaGazea.Europe, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικό Άρθρο: Ουκρανία: Εκρήξεις στο Κίεβο- Επλήγησαν δύο κτήρια σύμφωνα με τον δήμαρχο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος