Η Microsoft καταργεί τον άλλοτε κραταιό browser, Internet Explorer

«Τίτλοι τέλους» για τον κάποτε δημοφιλέστερο browser του κόσμου, τον εμβληματικό Internet Explorer της Microsoft, μετά από 25 ολόκληρα χρόνια παρουσίας του.

Ο τεχνολογικός κολοσσός εκτίμησε ότι ο αρχικός web browser της εταιρείας έχει σε μεγάλο βαθμό ξεπεραστεί από τις εξελίξεις. Δεν είναι τυχαίο ότι η ίδια η Microsoft έχει λανσάρει ήδη τον αντικαταστάτη του, τον Microsoft Edge.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, στις 15 Ιουνίου 2022 ο Internet Explorer 11 θα πάψει να υποστηρίζεται στα Windows 10.

Υπενθυμίζεται ότι ο Microsoft Edge ήρθε το 2015, ενώ πριν από περίπου δύο χρόνια παρουσιάστηκε ο νεότερος Edge που βασίζεται στην ίδια τεχνολογία ανάπτυξης με τον Chrome της Google (Chromium-based browser).

Επιπλέον, η Microsoft επιβεβαίωσε αυτό που ήδη κυκλοφορούσε έντονα ως φήμη, ότι δηλαδή δεν σχεδιάζει επίσημο λανσάρισμα του λειτουργικού συστήματος Windows 10X.

Το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα προοριζόταν να γίνει αυτό που θα συνόδευε τις νέες συσκευές με διπλή οθόνη, αποτελώντας μία ελαφρύτερη και με πιο απλοποιημένο περιβάλλον χρήσης έκδοση του βασικού λειτουργικού της Microsoft. Ωστόσο, η πανδημία άλλαξε τους σχεδιασμούς της εταιρείας.

Τα Windows 10X επρόκειτο να λανσαριστούν κάποια στιγμή εντός του 2021 σαν ανταγωνιστής του Chrome OS της Google. Ωστόσο, δεν ήταν η πρώτη φορά που η εταιρεία προσπάθησε να δημιουργήσει μία ελαφρύτερη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος. Καταρχήν, υπήρξαν τα Windows RT σε συνδυασμό με τα πρώτα Surface tablets το 2012, ενώ κατόπιν ήρθαν τα Windows 10S το 2017. Και τα δύο όμως απέτυχαν να προσφέρουν μια απλοποιημένη έκδοση των Windows.

Πλέον, η επόμενη μεγάλη αναβάθμιση των Windows 10 αναμένεται τον ερχόμενο Οκτώβριο και θα περιλαμβάνει σημαντικές οπτικές αλλαγές, με νέα εικονίδια, βελτιωμένο File Explorer και «απόσυρση» εικονιδίων που χρονολογούνται από την εποχή των Windows 95.

Πηγή: Reuters / Φωτογραφία: AP IMAGES

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος