Η Μέρκελ στο κατεστραμμένο Μπαντ Μινστεράιφελ

Ανταπόκριση & φωτο: Γιώργος Παππάς

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συνοδευόμενη από τον πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ επισκέπτονται σήμερα το Μπαντ Μίνστεράιφελ, μια από τις πόλεις που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Μέρκελ στο κατεστραμμένο Μπαντ ΜινστεράιφελΣτο Bad Münstereifel βρέθηκε η κάμερα της ΕΡΤ το περασμένο Σάββατο και κατέγραψε τις εικόνες βοβμαρδισμένου τοπίου, με έναν ολόκληρο δρόμο στο ιστορικό κέντρο της πόλης να έχει φύγει από τα ορμητικά νερά. Η πόλη δεν έχει νερό, ρεύμα, αέριο, διότι εκτός από τα σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και τα δίκτυα.Η πόλη θρηνεί και θύματα.

Η Μέρκελ στο κατεστραμμένο Μπαντ ΜινστεράιφελΣυνολικά οι νεκροί έχουν φτάσει τους 165 μέχρι στιγμής, αλλά υπάρχουν ακόμη 170 αγνοούμενοι. Ερωτήματα όπως, γιατί υπήρξαν τόσα θύματα, αν λειτούργησαν τα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης, αν υπήρξαν παραλείψεις και τί μπορεί να βελτιωθεί, είναι αυτά που πρέπει να απαντηθούν.

Η Μέρκελ στο κατεστραμμένο Μπαντ ΜινστεράιφελΗ πολιτική ηγεσία υπόσχεται άμεση βοήθεια στους πληγέντες, 300 εκ. αναμένεται να εγκρίνει αύριο το υπουργικό συμβούλιο, η γερμανική κυβέρνηση ζήτησε ενίσχυση και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης. Πέρα από τα σπίτια που καταστράφηκαν ή έγιναν ακατοίκητα, στα δύο δισεκατομμύρια ευρώ υπολογίζονται αυτή τη στιγμή οι ζημίες στις υποδομές, δίκτυα, σιδηροδρόμους, αυτοκινητοδρόμους, γέφυρες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος