Η μέρα που ο… Spiderman επισκέφθηκε τον Πάπα Φραγκίσκο!

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Την Τετάρτη 23 Ιουνίου, ανάμεσα στους επισκέπτες και πιστούς του Πάπα Φραγκίσκου, οι κάμερες αντίκρισαν και τον… Spiderman! Αλλά ποια είναι η ταυτότητά του αλήθεια; 

Πρόκειται για τον Mattia Villardia, 28χρονος υπάλληλος μιας εταιρείας στο Vado Ligure. Ένα παιδί που, όπως δήλωσε ο ίδιος, για περίπου 20 χρόνια μπαινόβγαινε από το νοσοκομείο Gaslini της Γένοβας λόγω ασθένειας, και που πάντα ονειρευόταν να του εμφανιστεί ο Spiderman κατά την διάρκεια της θεραπευτικής διαμονής του. Γι’ αυτό τον λόγο, ο Mattia αποφάσισε να γίνει ο ίδιος ο υπερήρωας που θα κάνει την διαμονή των μικρών ασθενών πιο ευχάριστη. 

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του, ο Spiderman παρέδωσε τη μάσκα του στον Ποντίφικα, και επίσης αποκάλυψε και την επόμενη, υψίστης σημασίας αποστολή του: να επισκεφθεί την πολυκλινική Agostino Gemelli όπου θα πάει, με πρωτοβουλία της Επιθεώρησης Δημόσιας Ασφάλειας του Βατικανού, με την Φιλαρμονική της κρατικής αστυνομίας. 

Μιλώντας στο Vatican News, ο Mattia τόνισε πως «οι πραγματικοί υπερήρωες είναι τα παιδιά που υποφέρουν και οι οικογένειές τους που αγωνίζονται με πολλές ελπίδες». Και έτσι ο Ιταλός υπερήρωας ίδρυσε τον εθελοντικό οργανισμό Supereroincorsia (που μεταφράζεται ως “Υπερήρωες Στον Διάδρομο”), μια ομάδα νέων που ασχολούνται με τον εθελοντισμό ντυμένοι ως υπερήρωες, με σκοπό να φέρουν λίγες στιγμές χαράς στους παιδιατρικούς θαλάμους. 

Ο ίδιος ο Mattia Villardia διηγήθηκε ένα πολύ όμορφο περιστατικό. «Φόρεσα αυτή τη μάσκα για πρώτη φορά πριν από 4 χρόνια, τα Χριστούγεννα: Έπρεπε να παραδώσω έναν υπολογιστή στο San Paolo di Imperia και έκανα κάτι που θα μπορούσε να διασκεδάσει τα παιδιά που βίωσαν αυτό που είχα επίσης βιώσει εγώ ο ίδιος».

Ο Spiderman της Savona ήδη δέχτηκε τα συγχαρητήρια από τον περιφερειάρχη της Liguria κ. Toti και βραβεύτηκε από τον ΠτΔ Sergio Mattarella για «τον αλτρουισμό και τις ευφάνταστες πρωτοβουλίες με τις οποίες βοηθά στην ανακούφιση του πόνου των νεότερων ασθενών του νοσοκομείου».

Το έργο του συνεχίζεται εντατικά, αφού όταν δεν μπορεί να παρευρεθεί αυτοπροσώπως στα νοσοκομεία, συνεχίζει τις επαφές με τους μικρούς ασθενείς και τους γονείς του, μέχρι και μέσω βιντεοκλήσεων, οι οποίες μέχρι τώρα ξεπέρασαν τον εκπληκτικό αριθμό των  1400. Κάτι που πράγματι ορίζει τον Mattia υπερήρωα των ημερών μας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος