Η Μελβούρνη άνοιξε…λίγο αργά

«Η Μελβούρνη επιτέλους αναδύεται από το πιο μακροχρόνιο και σκληρό lockdown στον κόσμο. Πάνω απο 260 ημέρες συνολικά. Με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ, μέχρι το ξημέρωμα. Απαγόρευση να απομακρυνθείς πάνω από 5-15 χιλιόμετρα από το σπίτι σου».

Ένα προσωπικό κείμενο της ανταποκρίτριάς μας, Έμμα Παπαεμμανουήλ

«Μπορούσαμε να πάμε μέχρι το σουπερ μάρκετ, το φαρμακείο ή το πάρκο της γειτονιάς για εξάσκηση έως 2-3 ώρες την ημέρα. Για να ταξιδέψουμε Ελλάδα όμως ούτε συζήτηση. Έπρεπε να συντρέχει πολύ σημαντικός λόγος, για τα συμφέροντα της Αυστραλίας, για να δώσουν ακόμα και σε υπηκόοους άλλων χωρών άδεια να φύγουν ή να έρθουν στην Αυστραλία.
Προσωπικά προσπάθησα πολλές φορές να μου δώσουν εξαίρεση να ταξιδέψω. 17 Οκτωβρίου 2021 ήταν ο γάμος του γιού μου στην Ελλάδα. Αναβλήθηκε από πέρσι το καλοκαίρι λόγω πανδημίας. Στο μεταξύ γεννήθηκε ο πρώτος μου εγγονός και πλέον κοντεύει να φτάσει ενός έτους, χωρίς να τον έχω αγκαλιάσει ούτε μια φορά. Εξαιτίας της πανδημίας και των κλειστών συνόρων της Αυστραλίας. Τελευταία απόρριψή του αιτήματος να ταξιδέψω ήταν στις 11 Οκτωβρίου. «Οι γάμοι δεν είναι στους λόγους που επιτρέπουν το ρίσκο που επιφέρει για την Αυστραλία το ταξίδι σας στο εξωτερικό», ήταν η απάντηση που έλαβα από την συνοριοφυλακή.
Λίγες ημέρες αργότερα η Αυστραλία πέτυχε τον στόχο εμβολιασμού του 70% του πληθυσμού άνω των 16 ετών και άρχισε να καταργεί τα lockdown. Μετά το Σίδνεϊ, από τα μεσάνυχτα σήμερα το lockdown και στην Μελβούρνη αποτελεί παρελθόν. Μπαρ, πάμπ, ακόμα και κομμωτήρια άνοιξαν με το που το ρολόϊ έδειξε 12 και ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους.
Μας επέβαλαν lockdown με ένα κρούσμα και το καταργούν με περισσότερα από 2200 την ημέρα στην Μελβούρνη. Παντού παρουσιάζεται ως επιτυχία. «Το τέλος του lockdown στην Μελβούρνη». Για μένα σηματοδοτεί μια τραγική ειρωνεία και απέραντη χαρμολύπη. Χαίρομαι που η Αυστραλία εμβολιάζεται, που ανοίγουν οι πόλεις και τα σύνορα. Πολλές οικογένειες πλήρως εμβολιασμένων θα μπορέσουν να αγκαλιαστούν και πάλι μέχρι τα Χριστούγεννα. Λυπάμαι αφόρητα όμως διότι για ελάχιστες ημέρες, 5 για την ακρίβεια δεν μπόρεσα να είμαι στον γάμο του γιου μου και την βάπτιση του εγγονού μου, που έγιναν στην Ελλάδα. Τί να την κάνω τώρα την νέα ελευθερία; Άργησε λίγες μέρες. Από αυτές που χάνονται και δεν ξαναγυρίζουν».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος