Η μεγάλη πατάτα της Κύπρου έγινε viral και… σήριαλ

Ομοίωμα πατάτας ύψους τεσσάρων μέτρων, τοποθετήθηκε στο χωριό Ξυλοφάγου της Κύπρου, σε πάρκο στην είσοδο του χωριού στην κατεύθυνση του αυτοκινητόδρομου Αγίας Νάπας – Ριζοελιάς.

Στόχος, σύμφωνα με τον κοινοτάρχη της Ξυλοφάγου Γεώργιο Τάσου, ήταν να δημιουργηθεί ένα σημείο αναφοράς για την πατάτα στο χωριό, που είναι το μεγαλύτερο πατατοχώρι της επαρχίας Αμμοχώστου και να καταστεί πόλος έλξης για ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

Θέλαμε να κάνουμε μια attraction, να δώσουμε μια εικόνα διαφορετική και κάναμε αυτή την πατάτα σε ύψος τέσσερα μέτρα και πλάτος ενάμιση μέτρο για να προσελκύει το ενδιαφέρον του έργου για να έρχεται στο χωριό, δήλωσε ο κος Τάσου.

Το κόστος του έργου που είναι κατασκευασμένο από fiberglass, ανέρχεται συνολικά στις οκτώ χιλιάδες ευρώ και είναι μέχρι στιγμής ημιτελές. Σε ένα μήνα περιμετρικά θα χτιστούν πέτρες από την περιοχή Πύργος της κοινότητας, ενώ θα δημιουργηθεί κήπος με κοκκινόχωμα. Το έργο θα ολοκληρωθεί με ξύλινο κάθισμα και φύτευση γρασιδιού, ενώ μελλοντικά στον ίδιο χώρο σχεδιάζεται να ανεγερθεί περίπτερο, όπου θα πωλούνται πατάτες.

“Η καλύτερη διαφήμιση είναι η δυσφήμιση. Εδώ με τη δυσφήμιση έχω πάρει και κολακευτικά σχόλια από δημοσιογράφους με τους οποίους έχω μιλήσει, για τη φιλόσοφία αυτού του σχεδίου.”

Ο Κοινοτάρχης ανέφερε μάλιστα ότι δίπλα στο ομοίωμα της πατάτας θα δημιουργηθεί μικρός παιδότοπος με περίπτερο, στο οποίο θα πωλούνται πατάτες με την ονομασία “Πάρκο της Μεγάλης Πατάτας.”

Η μεγάλη πατάτα της Κύπρου έγινε viral και… σήριαλ

“Σκοπός και στόχος του Κοινοτικού Συμβουλίου είναι να βάλει στον αυτοκινητόδρομο μια πινακίδα με ένδειξη ΠΡΟΣ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΤΑΤΑ και αυτή την ιδέα την έκλεψα από την Ιρλανδία όταν πήγα εκεί είδα ότι δίπλα από τη θάλασσα έκαναν ένα μεγάλο ψάρι και από εκεί πήρα την ιδέα εκεί έκαναν Big Fish, εμείς να κάνουμε την Big Potato.”

O κύριος Τάσου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις επικρίσεις και τα αρνητικά σχόλια που διατυπώνονται για την Μεγάλη Πατάτα, τονίζοντας ότι το θέμα έχει εξελιχθεί σε “σήριαλ”.

“Ο κόσμος ο σωστός το βλέπει από τη σωστή πλευρά. Εάν ένα αρρωστημένο μυαλό βλέπει κάτι άλλο, αυτό είναι δικό του θέμα”, κατέληξε.

Ανταπόκριση: Μανιάνα Καλογεράκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος