Η μαφία παραμερίζει αντιπαλότητες αναζητώντας συνεργασίες, αναφέρει έκθεση της σχετικής Ιταλικής διεύθυνσης ερευνών

Εγκαταλείπει η ιταλική μαφία την πρακτική των ένοπλων συγκρούσεων για την πρωτοκαθεδρία σε συγκεκριμένες περιοχές, αναζητώντας συνεργασίες σε διακίνηση ναρκωτικών, κυκλώματα πορνείας και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, υπογραμμίζει η Διεύθυνση Ερευνών κατά της Μαφίας (DIA) στην ετήσια έκθεσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η σικελική Κόζα Νόστρα και η ναπολιτάνικη Καμόρα σχηματίζουν συμμαχίες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ενώ η Ντράνγκετα – με έδρα την Καλαβρία – εστιάζει όλο και περισσότερο στον έλεγχο των δημοσίων έργων, αναφέρει η έκθεση.

«Η συνύπαρξη καλλιέργησε συνέργειες που αναπτύχθηκαν σταδιακά» και είναι ικανές πλέον να απορροφούν «εντάσεις και τριβές», δήλωσε ο επικεφαλής της DIA Μικέλε Καρμπόνε σε συνέντευξη Τύπου.

Προειδοποίησε πως τα δημόσια έργα που συνδέονται με το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης μετά την πανδημία Covid-19, τα σχέδια για την κατασκευή τεράστιας γέφυρας που θα συνδέει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα και οι προετοιμασίες για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2026, απειλούνται από τη διείσδυση της μαφίας.

Η DIA επισημαίνει εξάλλου την τεχνολογική κατάρτιση των μελών της μαφίας, που χρησιμοποιούν πλέον κρυπτογραφημένα κανάλια επικοινωνίας και διατηρούν επαφές με φυλακισμένους μέσω drones. Εκμεταλλεύονται πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για να προβάλουν κατά καιρούς «επιδείξεις ισχύος», με απώτερο σκοπό να προσελκύσουν και να στρατολογήσουν περιθωριοποιημένους νέους, αναφέρει η έκθεση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος